kotlety klopsikowe po duńsku
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc najpierw wymieszaj mąkę z mięsem w proporcji od jednego do trzech. Na jedną część mąki, trzy części mięsa. Dodaj wodę mineralną z gazem. Kilogram mięsa mielonego zajmie 0,3 litra wody. Rozbij jajko na mięso mielone. Następnie drobno posiekaj cebulę i czosnek, a także dodaj do mięsa mielonego. Następnie dodaj sól i czarny pieprz do smaku.
teraz dokładnie wymieszaj mięso mielone, aby było gładkie.
formujemy kotlety o normalnej wielkości i kształcie z mielonego mięsa. Podpalamy patelnię i wlewamy do niej olej. Gdy olej się zagotuje, umieść kotlety na patelni i usmaż je po obu stronach.
to wszystko, kotlety klopsikowe w języku duńskim są gotowe i można je podawać. Prawdopodobnie każdy dodatek na świecie nadaje się do tego dania. Smacznego.
teraz dokładnie wymieszaj mięso mielone, aby było gładkie.
formujemy kotlety o normalnej wielkości i kształcie z mielonego mięsa. Podpalamy patelnię i wlewamy do niej olej. Gdy olej się zagotuje, umieść kotlety na patelni i usmaż je po obu stronach.
to wszystko, kotlety klopsikowe w języku duńskim są gotowe i można je podawać. Prawdopodobnie każdy dodatek na świecie nadaje się do tego dania. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Soda - 48 kcal/100g