mięso po bułgarsku

pyszne i soczyste danie z pewnością spodoba się całej rodzinie! Wiem, jedno danie kulinarne, które można jeść bez strachu, nawet na diecie. Ten przepis nazywa się "bułgarskim mięsem". Chociaż jest sycący, ten posiłek jest jednak łatwo przyswajalny przez organizm. Kuchnia bułgarska jest bogata w dania warzywne, aw tym przypadku warzywa są również łączone z mięsem. W przygotowaniu tego nieco egzotycznego dania nie ma większych trudności. Więc przepis.
Anna ŚwiatowskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 25 % 7 g
węglowodany 32 % 9 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

pokrój wołowinę w kostkę, umieść na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem 1/3 masła. Smażyć mięso, aż będzie zarumienione ze wszystkich stron. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i drobno posiekany czosnek (można go wycisnąć przez wyciskacz do czosnku), lekko rozcieńczyć wodą i dusić do całkowitego ugotowania. W tym czasie możesz robić warzywa. W pozostałej części oleju podajemy posiekaną cebulę, dodajemy do niej cukinię pokrojoną w plasterki, smażymy na złoty odcień. Fasolę kroimy na kawałki 3-4 cm, kalafior dzielimy na kwiatostany, gotujemy do miękkości oddzielnie od siebie. Gotowe składniki wkładamy do rondla (lub patelni) i dusimy razem przez 10 minut, z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Sól przed końcem gotowania. Podając na stole, posyp ziołami. Danie odpowiednie zarówno na wakacje, jak i na co dzień jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy