skład / składniki
gotowanie krok po kroku
pokrój wołowinę w kostkę, umieść na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem 1/3 masła. Smażyć mięso, aż będzie zarumienione ze wszystkich stron. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i drobno posiekany czosnek (można go wycisnąć przez wyciskacz do czosnku), lekko rozcieńczyć wodą i dusić do całkowitego ugotowania. W tym czasie możesz robić warzywa. W pozostałej części oleju podajemy posiekaną cebulę, dodajemy do niej cukinię pokrojoną w plasterki, smażymy na złoty odcień. Fasolę kroimy na kawałki 3-4 cm, kalafior dzielimy na kwiatostany, gotujemy do miękkości oddzielnie od siebie. Gotowe składniki wkładamy do rondla (lub patelni) i dusimy razem przez 10 minut, z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Sól przed końcem gotowania. Podając na stole, posyp ziołami. Danie odpowiednie zarówno na wakacje, jak i na co dzień jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g