Tas-Kebab

to aromatyczne danie sprawi, że będziesz mrużyć oczy!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 11 % 3 g
187 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

pomimo faktu, że kuchnia Bułgarska łączy prawie wszystkie kuchnie bałkańskie, Jedzenie tej kuchni może w niektórych przypadkach odnosić się do kuchni Wschodu. Na przykład przepis, który zaproponowałem poniżej, ma takie orientalne nuty, jak użycie cielęciny w naczyniu i forma jej krojenia, a także tradycyjne zastosowanie ziół i przypraw.
 świeżą cielęcinę kroimy w kostkę i solimy. Na patelni z rozgrzanym olejem smażyć mięso. Dodaj cebulę pokrojoną w pierścienie. Gdy cebula zmięknie, wlej posiekane pomidory, liść laurowy i posiekany koperek. Wymieszaj i zalej 1/2 szklanki wody, gotuj na małym ogniu, zanim cielęcina stanie się miękka. Następnie wprowadzamy mąkę rozcieńczoną czerwonym winem. Po dokładnym wymieszaniu przenieś na patelnię i włóż do piekarnika. Po ułożeniu na talerzu przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki. Tas-kebab jest ugotowany.
gotowe danie doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami (np.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy