Boodog
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
prawdopodobnie od razu masz pytanie, co to jest boodok. To tradycyjne Mongolskie jedzenie. Zwykle jest przygotowywany z zdobyczy, które przynosili mężczyźni, mam na myśli dzikie świnie,kozy lub tarabagana. Biorą tusze, skóra jest dobrze oczyszczona. Lub skubać, wcześniej parząc wrzącą wodą. Cóż, teraz złapali tylko ogień. Nie ma znaczenia, jakie metody, najważniejsze jest to, że skóra jest czysta. Następnie wyjmują wszystkie wnętrzności, nie są już potrzebne i chwytają trochę mięsa i kości. W dużej misce dodaje się do nich dużo cebuli i różnych ziół. A także umieszczają tam, że nie uwierzysz, gorące kamienie lub kamyki.Wszystko jest zszyte. Następnie biorą tę zwłoki i smażą je nad ogniem ze wszystkich stron. Kiedy skorupa jest już zarumieniona z boku brzucha, zrób mały otwór. Przez to do środka wlewa się kubek wody. Mięso powinno wisieć w ogniu przez kolejne pół godziny. Wszystko, boodog jest gotowy. Bulion wlewa się do filiżanek, kroi się tusze, wyjmuje kamienie i kroi mięso na kawałki. Ten posiłek jest zwykle popijany gorącą herbatą ziołową. Jeśli jest zrobiony z tarabaganu, to zimną wodą z kluczem. Prawdopodobnie zrozumiałeś, że takie danie jest przygotowywane tylko w naturze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g