skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
I przygotuj shawarmę w ten sposób: konieczne jest odcięcie miąższu z ud kurczaka
Krok 2:
I smaż na patelni z dodatkiem oleju.
Krok 3:
Następnie pokrój w paski.
Krok 4:
Posiekaj białą kapustę i zmiażdż ją rękami,
Krok 5:
Pomidor i ogórek należy pokroić w kółka(lub kto chce).
Krok 6:
Na cienkim ormiańskim chlebie pita należy ułożyć kapustę, a na wierzchu smażony miąższ kurczaka (3 łyżki na 1 porcję). Wszystko polać keczupem. Następnie połóż plastry pomidora i ogórka, a na wierzchu połóż koreańską marchewkę i zalej majonezem. Zawiń w rolkę. Usmaż rolkę z 2 stron na rozgrzanej patelni.
Krok 7:
Uwielbiam podawać go z ziemniakami do dekoracji. Dlatego kroję ziemniaki
Krok 8:
I smaż go na oleju. Nie dodałem ziemniaków do kompozycji, ponieważ nie należy do tego dania))
Krok 9:
Oto pyszne domowe jedzenie shawarma gotowe do spożycia! Podawaj domową shawarmę na gorąco. Pamiętaj, że to nie jest shawarma w chlebie pita, którą oferują sprzedawcy straganów ulicznych. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g