Argentyński Piknik

prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej! Wziąłem ten przepis kulinarny z programu "piknik". Jeśli zebrałeś się na łonie natury i chcesz czegoś nowego i oryginalnego, jeśli jesteś już zmęczony banalnymi kebabami i kiełbaskami na ognisku, to Argentyński "piknik" jest właśnie tym, czego potrzebujesz. Danie pochodzi z kuchni argentyńskiej. Wszystko jest dość szybkie, proste, a co najważniejsze, jedzenie okazuje się bardzo smaczne.
liliyaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 52 % 15 g
węglowodany 28 % 8 g
176 kcal
IG: 75 / 25 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

z jednego kawałka polędwicy wołowej ugotujemy stek i gulasz z bananami. Pokrój wołowinę na stek według liczby porcji, ubij i marynuj: wymieszaj mięso z olejem roślinnym, polecam użyć oliwy z oliwek, soli, pieprzu, używam mieszanki papryki na takie okazje i dodajemy różne przyprawy do wyboru i smaku.

połóż marynowane mięso na grillu i smaż, aż stek będzie gotowy.

pozostałe mięso kroimy w średniej wielkości kostkę i wlewamy do kotła z gorącym olejem roślinnym. Dodaj cebulę pokrojoną w krążki, sos sojowy, wymieszaj wszystko, sól, pieprz do smaku i dodaj wcześniej obrane i pokrojone banany. Możesz dodać więcej różnych przypraw. To na Twoją wyobraźnię. Dusimy wszystko, aż mięso będzie gotowe.
jako dodatek zrobimy sałatkę. Wszystkie warzywa kroimy w paski, mieszamy, dodajemy konserwy z zielonego groszku, solimy i mieszamy oliwą z oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
miłego pobytu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szparagi - 20   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kalarepa - 42   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy