skład / składniki
metoda gotowania
z jednego kawałka polędwicy wołowej ugotujemy stek i gulasz z bananami. Pokrój wołowinę na stek według liczby porcji, ubij i marynuj: wymieszaj mięso z olejem roślinnym, polecam użyć oliwy z oliwek, soli, pieprzu, używam mieszanki papryki na takie okazje i dodajemy różne przyprawy do wyboru i smaku.
połóż marynowane mięso na grillu i smaż, aż stek będzie gotowy.
pozostałe mięso kroimy w średniej wielkości kostkę i wlewamy do kotła z gorącym olejem roślinnym. Dodaj cebulę pokrojoną w krążki, sos sojowy, wymieszaj wszystko, sól, pieprz do smaku i dodaj wcześniej obrane i pokrojone banany. Możesz dodać więcej różnych przypraw. To na Twoją wyobraźnię. Dusimy wszystko, aż mięso będzie gotowe.
jako dodatek zrobimy sałatkę. Wszystkie warzywa kroimy w paski, mieszamy, dodajemy konserwy z zielonego groszku, solimy i mieszamy oliwą z oliwek. Udekoruj natką pietruszki.
miłego pobytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kalarepa - 42 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g