Mish-Mash z pieczarkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
do przygotowania tego kulinarnego "cudu" potrzebujemy 300-350 gramów świeżych pieczarek. Pieczarki dokładnie myjemy, sortujemy i kroimy w plasterki. Nie kroimy też grubo połowy średniej główki cebuli. Zalej pomidory wrzącą wodą i odstaw na 5-7 minut. Następnie zdejmij skórkę z pomidora i pokrój w kostkę. Roztop masło na patelni, włóż posiekane grzyby i smaż, mieszając, przez około 10-12 minut. Następnie do lekko opiekanych grzybów dodajemy posiekaną cebulę i kontynuujemy smażenie, aż cebula się zrumieni. Następnie dodaj mąkę do grzybów i cebuli i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty, dokładnie mieszając. Następnie włóż pomidory do półproduktu i gotuj na wolnym ogniu. Grzyby z pomidorami muszą być stale mieszane, nie pozwalając im się przypalić. Gdy sok pomidorowy wystarczająco zgęstnieje na patelni lub całkowicie odparuje, zdejmij patelnię z ognia.
włóż powstałą mieszaninę do pięknej salaterki, dopraw solą i pieprzem. Podczas serwowania posyp posiekanymi ziołami i udekoruj plasterkami cytryny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g