mish-mash z pieczarkami

urozmaicaj codzienną dietę tym wyjątkowo smacznym daniem. Ten przepis kulinarny podzielił się ze mną w zeszłym roku przyjaciel. Spontanicznie przyszedłem ją odwiedzić, a ona nie miała żadnych smakołyków i w ciągu kilku minut ugotowała ten wspaniały posiłek, który doprowadził mnie do pełnej radości! Ten przepis kulinarny jest brany przez moją przyjaciółkę z niemieckiej kuchni narodowej. Jej domownicy, a także goście, bardzo lubią tę prostą, bezpretensjonalną, ale jednocześnie bardzo smaczną przekąskę.
VallinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 36 % 4 g
72 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

do przygotowania tego kulinarnego "cudu" potrzebujemy 300-350 gramów świeżych pieczarek. Pieczarki dokładnie myjemy, sortujemy i kroimy w plasterki. Nie kroimy też grubo połowy średniej główki cebuli. Zalej pomidory wrzącą wodą i odstaw na 5-7 minut. Następnie zdejmij skórkę z pomidora i pokrój w kostkę. Roztop masło na patelni, włóż posiekane grzyby i smaż, mieszając, przez około 10-12 minut. Następnie do lekko opiekanych grzybów dodajemy posiekaną cebulę i kontynuujemy smażenie, aż cebula się zrumieni. Następnie dodaj mąkę do grzybów i cebuli i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty, dokładnie mieszając. Następnie włóż pomidory do półproduktu i gotuj na wolnym ogniu. Grzyby z pomidorami muszą być stale mieszane, nie pozwalając im się przypalić. Gdy sok pomidorowy wystarczająco zgęstnieje na patelni lub całkowicie odparuje, zdejmij patelnię z ognia.
włóż powstałą mieszaninę do pięknej salaterki, dopraw solą i pieprzem. Podczas serwowania posyp posiekanymi ziołami i udekoruj plasterkami cytryny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy