skład / składniki
metoda gotowania
sam przypisuję ten przepis kulinarny zarówno do haute cuisine, jak i do dań fyuzhn i egzotycznych domowych przepisów kulinarnych.
pomimo tak długiej i złożonej nazwy ten przepis kulinarny jest bardzo prosty w przygotowaniu i wcale nie jest drogi. Ale jaki niesamowity smak-oceń!
to danie różni się od klasycznego carpaccio tym, że mięso tutaj nie jest surowe.
warto zauważyć, że mięso można gotować w dowolny sposób. Próbowałem smażyć, dusić i gotować na parze – za każdym razem wychodzi nowe, ale niezmiennie smaczne.
więc ugotowaliśmy mięso. Teraz obieramy gruszki i kroimy je w plasterki, usuwając rdzeń. Na patelni bez oleju lekko usmaż gruszki, dodaj miód i pieprz i gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
na półmisku układamy całe liście szpinaku i szczawiu. Rozłóż mięso na wierzchu. Pięknie układamy kawałki gruszek.
przygotuj sos z jogurtu, soli, cukru i skórki cytrusowej. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
polej naczynie gotowym sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g