skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Napełnij patelnię zimną przefiltrowaną wodą, włóż do niej obraną białą cebulę. Mam małe cebulki, więc wziąłem dwie. Umieść patelnię na średnim ogniu.
Krok 2:
Umyj marchewki pod bieżącą wodą, pocierając skórkę szczotką, jeśli jest bardzo brudna. Obierz marchewki, wygodnie jest to zrobić obieraczką do warzyw. Przenieś marchewki na patelnię. Warzywa nie są tu mielone, ponieważ są potrzebne w bulionie tylko do smaku.
Krok 3:
Umyj warzywa i odetnij twarde łodygi. Wyślij je na patelnię. Liście zieleni przydadzą się w przyszłości do podawania. Dodaj groszek i mały liść laurowy. Nawiasem mówiąc, niewiele gospodyń domowych zachowuje twarde łodygi świeżych ziół, po prostu je wyrzucając. I na próżno, ponieważ są idealne do aromatyzowania bulionów!
Krok 4:
Gdy bulion się zagotuje, dodaj sól do smaku. Ten punkt jest ważny dla zachowania wyglądu wewnętrznej powierzchni garnków ze stali nierdzewnej. Ponadto świeża woda gotuje się szybciej.
Krok 5:
Gotuj bulion przez kilka minut po ugotowaniu, aż woda zmieni kolor na żółty. To sygnał do usunięcia ziół i wszystkich przypraw. Nie będą już potrzebne. Cebula i marchewka pozostają na swoim miejscu, jeszcze nie dali bulionowi wszystkiego, co mogą.
Krok 6:
Natychmiast włóż rozmrożony, umyty i pokrojony w porcje filet z mintaja na patelnię. Możesz użyć steków z tej ryby. Smak mintaja jest dość łagodny i neutralny sam w sobie, a dzięki aromatyzacji bulionu gotowe danie okaże się bardziej interesujące niż gotowanie mintaja w wodzie.
Krok 7:
Podczas gotowania na patelni może tworzyć się piana. Jest to białko zsiadłe z temperatury i jest całkowicie normalne. Piankę należy po prostu usunąć łyżką stołową lub łyżką cedzakową. Mintaj gotuje się bardzo szybko. Wystarczy piętnaście minut po ugotowaniu. Gotowana cebula bulionowa jest zwykle wyrzucana. Ale marchewki są dość przyjemne w smaku, można je jeść z przyjemnością.
to danie, prawdę mówiąc, okazuje się bardzo godne. To się nazywa proste, ale gustowne. Polecam!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g