gotowana cukinia jest szybka i smaczna
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek przygotujemy wszystkie składniki.
Krok 2:
Cukinia nie jest pokrojona w duże kostki.
Krok 3:
Wrzucamy cukinię do wrzącej osolonej wody. I gotujemy przez 10 minut pod zamkniętą pokrywką.
Krok 4:
Bochenek kroimy w kostkę i rozprowadzamy na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem słonecznikowym.
Krok 5:
Smażyć Bochenek przez 2-3 minuty na złoty kolor.
Krok 6:
Gotowaną gotowaną cukinię podajemy z sałatką i bochenkiem. Gotowana cukinia jest gotowa. Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g