sznycel schabowy na patelni

szybkie danie mięsne z dostępnych produktów! Dość prosty przepis na przygotowanie soczystego i delikatnego sznycla z chudego mięsa wieprzowego w panierce na patelni, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 17 g
tłuszcze 37 % 23 g
węglowodany 37 % 23 g
363 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować sznycel z chudego mięsa wieprzowego w panierce na patelni, który bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania soczystego i delikatnego dania mięsnego z polędwicy wieprzowej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie, weź pięćset gramów trochę mrożonego schabu i pokrój na sześć kawałków o grubości około półtora centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż pokrojone kawałki mięsa na desce do krojenia i przykryj plastikową torbą na wierzchu, a następnie weź młotek kuchenny i dobrze ubij każdy kawałek mięsa z obu stron.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posolić kawałki chudego mięsa wieprzowego na desce do krojenia i posypać mielonym czarnym pieprzem do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przenieś kawałki mięsa na talerz i posyp je do smaku solą z mielonym czarnym pieprzem z drugiej strony, a następnie pozwól mięsu parzyć przez piętnaście minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej sto dwadzieścia gramów masła, wlej sto mililitrów oleju roślinnego i podgrzej olej na średnim ogniu kuchenki, przygotuj Frytkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź małą miskę i rozbij do niej dwa jaja kurze, a następnie wlej sól do miski do smaku, dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu i dokładnie ubij, aż uzyskasz gładką masę jajeczną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze zwiń każdy kawałek ubitego i zaparzonego mięsa wieprzowego w najwyższej jakości mące pszennej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zanurz kawałki panierowanego mięsa w mące pszennej najwyższej jakości w wcześniej przygotowanej masie jajecznej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze zwiń kawałki mięsa z każdej strony na talerzu z bułką tartą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż panierowane kawałki mięsa na patelni i polej je rozgrzanym masłem z olejem roślinnym.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smaż kawałki mięsa na patelni na średnim ogniu kuchenki przez półtorej minuty z jednej strony.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Odwróć mięso na patelni i smaż je, aż będzie ugotowane przez półtorej minuty z drugiej strony.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż panierowany sznycel smażony w głębokim tłuszczu dość szybko na talerzu do serwowania i podawaj na lunch lub kolację.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na przygotowanie soczystego sznycla z chudego mięsa wieprzowego panierowanego na patelni na nadchodzący rodzinny obiad lub kolację! Pamiętaj, aby ugotować delikatne mięso z polędwicy wieprzowej z przyprawami zgodnie z naszym przepisem, który z pewnością spodoba się twojej rodzinie z bliskimi dzięki wspaniałemu smakowi! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Schab surowy wędzony - 469   kcal/100g
  • Schab - 242   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy