skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować sznycel z chudego mięsa wieprzowego w panierce na patelni, który bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na jego wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania soczystego i delikatnego dania mięsnego z polędwicy wieprzowej.
Krok 2:
Aby przygotować danie, weź pięćset gramów trochę mrożonego schabu i pokrój na sześć kawałków o grubości około półtora centymetra.
Krok 3:
Ułóż pokrojone kawałki mięsa na desce do krojenia i przykryj plastikową torbą na wierzchu, a następnie weź młotek kuchenny i dobrze ubij każdy kawałek mięsa z obu stron.
Krok 4:
Posolić kawałki chudego mięsa wieprzowego na desce do krojenia i posypać mielonym czarnym pieprzem do smaku.
Krok 5:
Przenieś kawałki mięsa na talerz i posyp je do smaku solą z mielonym czarnym pieprzem z drugiej strony, a następnie pozwól mięsu parzyć przez piętnaście minut.
Krok 6:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie włóż do niej sto dwadzieścia gramów masła, wlej sto mililitrów oleju roślinnego i podgrzej olej na średnim ogniu kuchenki, przygotuj Frytkę.
Krok 7:
Weź małą miskę i rozbij do niej dwa jaja kurze, a następnie wlej sól do miski do smaku, dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu i dokładnie ubij, aż uzyskasz gładką masę jajeczną.
Krok 8:
Dobrze zwiń każdy kawałek ubitego i zaparzonego mięsa wieprzowego w najwyższej jakości mące pszennej.
Krok 9:
Zanurz kawałki panierowanego mięsa w mące pszennej najwyższej jakości w wcześniej przygotowanej masie jajecznej.
Krok 10:
Dobrze zwiń kawałki mięsa z każdej strony na talerzu z bułką tartą.
Krok 11:
Rozłóż panierowane kawałki mięsa na patelni i polej je rozgrzanym masłem z olejem roślinnym.
Krok 12:
Smaż kawałki mięsa na patelni na średnim ogniu kuchenki przez półtorej minuty z jednej strony.
Krok 13:
Odwróć mięso na patelni i smaż je, aż będzie ugotowane przez półtorej minuty z drugiej strony.
Krok 14:
Rozłóż panierowany sznycel smażony w głębokim tłuszczu dość szybko na talerzu do serwowania i podawaj na lunch lub kolację.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na przygotowanie soczystego sznycla z chudego mięsa wieprzowego panierowanego na patelni na nadchodzący rodzinny obiad lub kolację! Pamiętaj, aby ugotować delikatne mięso z polędwicy wieprzowej z przyprawami zgodnie z naszym przepisem, który z pewnością spodoba się twojej rodzinie z bliskimi dzięki wspaniałemu smakowi! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g