skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i szybko przygotować kotlety gryczane z dressingiem warzywnym i przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznego dania dietetycznego z kaszy gryczanej z warzywami.
Krok 2:
Aby przygotować dietetyczne kotlety, spłucz trzysta gramów kaszy gryczanej, włóż ją do rondla i moczyć przez dwie godziny w wodzie, a następnie wlej sto dwadzieścia mililitrów wody do rondla z kaszą gryczaną i umieść na kuchence, a następnie przykryj pokrywką i gotuj kaszę gryczaną na parze w niskiej temperaturze.
Krok 3:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około dwóch łyżek oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną jedną główkę cebuli, którą następnie wymieszaj i smaż, aż stanie się przezroczysta w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 4:
Rozłóż jedną średnią marchewkę na patelni z cebulą, wstępnie startą na grubej tarce, dodaj do niej sól do smaku, dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie okresowo mieszaj i smaż.
Krok 5:
Wymieszaj kaszę gryczaną na patelni, aby się nie przypaliła i gotuj przez około dziesięć minut, a następnie wyłącz kuchenkę i przykryj patelnię pokrywką na pięć minut.
Krok 6:
Dodaj do patelni z warzywami jedną łyżeczkę papryki, pół łyżeczki chmielu-suneli, jedną trzecią łyżeczki kolendry, jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej, mieszankę mielonej papryki do smaku, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i wyłącz kuchenkę.
Krok 7:
Weź obszerną miskę i włóż do niej ugotowaną kaszę gryczaną i sos warzywny z patelni.
Krok 8:
Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie weź blender, który następnie zanurz w misce i zmiel wszystkie składniki na gładką masę.
Krok 9:
Weź wymaganą ilość ugotowanego mięsa mielonego o pożądanej konsystencji i uformuj kotlety, a następnie zwiń je w bułce tartej zmieszanej z mąką pszenną najwyższej jakości i rozłóż na talerzu.
Krok 10:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie rozłóż uformowane placki i smaż je na średniej temperaturze pieca przez dwie do trzech minut z każdej strony, aż utworzą się złote Skórki.
Krok 11:
Ugotowane dietetyczne kotlety z kaszy gryczanej z warzywami układaj na porcjach i podawaj z dodatkami do smaku.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na soczyste i pachnące kotlety gryczane z dressingiem warzywnym! Pamiętaj, aby przygotować pyszne danie dietetyczne według naszego przepisu i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem domowych kotletów gryczanych z warzywami na rodzinny obiad lub kolację! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g