skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować leniwy kebab z mieszanego mięsa mielonego z przyprawami i ziołami na patelni, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowego dania mięsnego z aromatycznym sosem.
Krok 2:
Aby przygotować Kebab lulia, weź obszerną miskę i włóż do niej siedemset gramów mieszanego mielonego mięsa wołowego z jagnięciną, a następnie wlej pół łyżeczki ostrego chili, pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki kolendry i jedną łyżeczkę papryki do miski z mielonym mięsem.
Krok 3:
Wlej dwie trzecie łyżeczki soli do miski z mięsem mielonym, dodaj zmielony czarny pieprz do smaku i włóż do niej sześćdziesiąt gramów drobno posiekanej cebuli.
Krok 4:
Dość drobno posiekaj dwadzieścia gramów pietruszki i włóż do miski z mięsem mielonym, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 5:
Aby przygotować pyszny sos, weź małą miskę i włóż do niej trzy łyżki kwaśnej śmietany, dwie łyżki majonezu, dwie łyżki keczupu i jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę.
Krok 6:
Posiekaj trochę kolendry do smaku i włóż do wspólnej miski, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu do smaku i włóż miskę z przygotowanym sosem do lodówki.
Krok 7:
Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na włączonej kuchence, a następnie wlej do niej jedną łyżkę oleju roślinnego i podgrzej.
Krok 8:
Zwilż ręce wodą i weź wymaganą ilość mięsa mielonego, a następnie zwiń je w koloboki i pokonaj je w dłoniach, a następnie uformuj kebaby w kształcie kotleta i zrób na nich małe nacięcia palcami.
Krok 9:
Ułóż uformowane kebaby w kształcie klopsika na rozgrzanej patelni i smaż je na złoty kolor z obu stron.
Krok 10:
Ugotowany Kebab rozłożyć na porcjowanych talerzach i podawać z grillowanymi ziemniakami lub warzywami z wcześniej przygotowanym sosem.
Krok 11:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
każda gospodyni dość często zadaje sobie pytanie, ale co można ugotować z mielonego mięsa zamiast zwykłych kotletów na lunch lub kolację? Zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie popularnego orientalnego dania lulya-kebab z mieszanego mięsa mielonego z jagnięciny i wołowiny z dodatkiem przypraw i ziół na patelni. Pamiętaj, aby przygotować obfite danie mięsne z aromatycznym sosem według naszego prostego przepisu, zamiast nudnych kotletów, na lunch lub kolację i będziesz mile zaskoczony niezrównanym smakiem! Proponowany przez nas pożywny Kebab lulya będzie taki sam w formie jak domowe kotlety z mielonego mięsa, a podczas serwowania gotowanego dania mięsnego na stole nie można użyć szaszłyków. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g