Lulia-kebab z mielonego mięsa z przyprawami na patelni

domowe obfite danie z niedrogich produktów! Dość prosty i szybki przepis na pyszny kebab z mielonego mięsa z przyprawami i ziołami na patelni z aromatycznym sosem, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 9 g
tłuszcze 73 % 30 g
węglowodany 5 % 2 g
322 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować leniwy kebab z mieszanego mięsa mielonego z przyprawami i ziołami na patelni, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowego dania mięsnego z aromatycznym sosem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować Kebab lulia, weź obszerną miskę i włóż do niej siedemset gramów mieszanego mielonego mięsa wołowego z jagnięciną, a następnie wlej pół łyżeczki ostrego chili, pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki kolendry i jedną łyżeczkę papryki do miski z mielonym mięsem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwie trzecie łyżeczki soli do miski z mięsem mielonym, dodaj zmielony czarny pieprz do smaku i włóż do niej sześćdziesiąt gramów drobno posiekanej cebuli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dość drobno posiekaj dwadzieścia gramów pietruszki i włóż do miski z mięsem mielonym, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i włóż do lodówki na trzydzieści minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby przygotować pyszny sos, weź małą miskę i włóż do niej trzy łyżki kwaśnej śmietany, dwie łyżki majonezu, dwie łyżki keczupu i jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj trochę kolendry do smaku i włóż do wspólnej miski, a następnie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie dodaj trochę czarnego mielonego pieprzu do smaku i włóż miskę z przygotowanym sosem do lodówki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na włączonej kuchence, a następnie wlej do niej jedną łyżkę oleju roślinnego i podgrzej.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zwilż ręce wodą i weź wymaganą ilość mięsa mielonego, a następnie zwiń je w koloboki i pokonaj je w dłoniach, a następnie uformuj kebaby w kształcie kotleta i zrób na nich małe nacięcia palcami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż uformowane kebaby w kształcie klopsika na rozgrzanej patelni i smaż je na złoty kolor z obu stron.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ugotowany Kebab rozłożyć na porcjowanych talerzach i podawać z grillowanymi ziemniakami lub warzywami z wcześniej przygotowanym sosem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

każda gospodyni dość często zadaje sobie pytanie, ale co można ugotować z mielonego mięsa zamiast zwykłych kotletów na lunch lub kolację? Zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie popularnego orientalnego dania lulya-kebab z mieszanego mięsa mielonego z jagnięciny i wołowiny z dodatkiem przypraw i ziół na patelni. Pamiętaj, aby przygotować obfite danie mięsne z aromatycznym sosem według naszego prostego przepisu, zamiast nudnych kotletów, na lunch lub kolację i będziesz mile zaskoczony niezrównanym smakiem! Proponowany przez nas pożywny Kebab lulya będzie taki sam w formie jak domowe kotlety z mielonego mięsa, a podczas serwowania gotowanego dania mięsnego na stole nie można użyć szaszłyków. Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy