skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, dodaj masło i zmiksuj. W razie potrzeby sól, pieprz, wymieszaj i ostudź.
2. Cebulę obrać i posiekać dość drobno, usmażyć na oleju roślinnym. Dodaj mięso mielone do cebuli i smaż, od czasu do czasu mieszając. W tym procesie sól i pieprz. Schłodzić gotowe nadzienie.
3. Do puree dodaj jajka i mąkę i zagnieść ciasto. Najpierw dodaj jedno jajko i spójrz na konsystencję - ciasto powinno się formować i nie być zbyt rzadkie.
do nadzienia pokrój marynowane pieczarki, wymieszaj je z tartym serem.
4. Gdy ciasto i nadzienie są gotowe, zwilż ręce olejem, zrób ciasto o wielkości nieco mniejszej niż dłoń, połóż na nim 1,5 łyżki. l nadzienia i uformuj ciasto.
5. Smażyć placki na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Wszystkie składniki są gotowe, więc wystarczy usmażyć i podgrzać placki.
gotowe!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g