placki ziemniaczane z marynowanymi pieczarkami i serem

te paszteciki pokochają wszystkie domowe! Spróbuj! Placki ziemniaczane z marynowanymi pieczarkami i serem są przygotowywane dość prosto, a wynik - jak w dzieciństwie - jest pyszny, soczysty, miękki w środku i chrupiący na zewnątrz. Piosenka!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 3 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 52 % 14 g
154 kcal
IG: 86 / 0 / 14

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, dodaj masło i zmiksuj. W razie potrzeby sól, pieprz, wymieszaj i ostudź.
2. Cebulę obrać i posiekać dość drobno, usmażyć na oleju roślinnym. Dodaj mięso mielone do cebuli i smaż, od czasu do czasu mieszając. W tym procesie sól i pieprz. Schłodzić gotowe nadzienie.
3. Do puree dodaj jajka i mąkę i zagnieść ciasto. Najpierw dodaj jedno jajko i spójrz na konsystencję - ciasto powinno się formować i nie być zbyt rzadkie.
do nadzienia pokrój marynowane pieczarki, wymieszaj je z tartym serem.
4. Gdy ciasto i nadzienie są gotowe, zwilż ręce olejem, zrób ciasto o wielkości nieco mniejszej niż dłoń, połóż na nim 1,5 łyżki. l nadzienia i uformuj ciasto.
5. Smażyć placki na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Wszystkie składniki są gotowe, więc wystarczy usmażyć i podgrzać placki.
gotowe!
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieczarki w puszkach - 12   kcal/100g

Podobne przepisy