bułki z cukinii z majonezem z serem topionym i natką pietruszki
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Lista produktów potrzebnych do przygotowania
Krok 2:
Pokrój cukinię wzdłuż. Grubość około 5mm.
Krok 3:
Są w plasterkach
Krok 4:
Posiekaj czosnek.
Krok 5:
Zetrzyj topiony ser na drobnej tarce
Krok 6:
Wymieszaj ser i czosnek
Krok 7:
Dodaj majonez do smaku
Krok 8:
Wszystko wymieszaj. Nadzienie gotowe )
Krok 9:
Zieleń cięta
Krok 10:
Smażyć cukinię na oleju słonecznikowym z obu stron...
Krok 11:
...do złotego koloru
Krok 12:
Rozłóż naszą serową przekąskę na jednej krawędzi cukinii,
Krok 13:
Zwiń w rolkę.
Krok 14:
Po bokach udekoruj zielenią.
Krok 15:
Nasze danie jest gotowe. Bardzo szybko, bardzo prosto, oryginalnie! Pojawił się pomysł, że możesz pokroić cukinię w kółka, usmażyć, posypać serową przekąską i posypać ziołami. Jako alternatywa :)
Krok 16:
Jak zwykle: głównym degustatorem jest mąż!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g