skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić naleśniki wątrobowe z topionym serem? Umyj wątrobę, przenieś do miski blendera i posiekaj. Zrobiłem to w kilku przyjęciach. Wlej mięso mielone do głębokiej miski. Dodaj jajka, przesianą mąkę i olej roślinny, dokładnie wymieszaj. Następnie masę solimy, pieprzymy i rozcieńczamy mlekiem i ponownie mieszamy. Ciasto nie powinno być zbyt grube, jak w przypadku tradycyjnych naleśników.
Krok 2:
Nasmaruj gorącą patelnię olejem roślinnym i podgrzej ją przez kilka minut. Wlej małą porcję ciasta chochlą i równomiernie rozprowadź cienką warstwę na dnie patelni, tworząc naleśnik. Piec naleśnik z obu stron na dużym ogniu, aż będzie ugotowany. Posmaruj patelnię olejem tylko przed pierwszym naleśnikiem. Używamy całego ciasta.
Krok 3:
Do nadzienia ser topiony wkładamy do zamrażarki na 20-30 minut. Następnie wyjmij go i zetrzyj na grubej tarce do miski. Dodaj posiekany czosnek do sera i dopraw wszystko majonezem. Nadzienie serowe do naleśników wątrobowych jest gotowe.
Krok 4:
Na lekko schłodzonym naleśniku nałóż cienką warstwę nadzienia serowego.
Krok 5:
Zwijamy naleśnik w rolkę. Tam zaczynamy i zwijamy wszystkie naleśniki, po czym wysyłamy je do lodówki na 2 godziny. Podawaj naleśniki wątrobowe do stołu i ciesz się ich smakiem. Teraz wiesz, jak smażyć nadziewane naleśniki wątrobowe. Smacznego!
czasami na uroczystości podaję takie naleśniki w postaci mini bułek. Kładę je na półmisku w kształcie kikuta i dekoruję zielenią. Nadal możesz umieścić pod nimi poduszkę z liści sałaty - wyglądają naprawdę świątecznie w tej wersji. Okazuje się, że jest to oryginalna zimna przekąska. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował pikantnych wypieków według tego przepisu, Gorąco polecam spróbować. Wątróbka drobiowa to niedrogi produkt uboczny, z którego można przygotować pyszne i różnorodne potrawy na każdy gust. Nawiasem mówiąc, jest to tylko jeden z przepisów, bardzo udany i łatwy do przygotowania. Te naleśniki z wątróbką nadziewane serem można przygotować nie tylko na święta, ale także na każdą okazję.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal / 100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal / 100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g