naleśniki wątrobowe z nadzieniem z topionego sera i majonezu

podbij swoją rodzinę specjalnymi naleśnikami. Niezwykły smak naleśników z ciasta wątrobowego. Takie naleśniki są bardzo delikatne. Można je przygotować z dowolnym nadzieniem, a przed podaniem można je również pokroić w porcje na mini bułki,tworząc tak zwane bułki.
Helena-RzęskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 14 % 5 g
229 kcal
IG: 40 / 0 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić naleśniki wątrobowe z topionym serem? Umyj wątrobę, przenieś do miski blendera i posiekaj. Zrobiłem to w kilku przyjęciach. Wlej mięso mielone do głębokiej miski. Dodaj jajka, przesianą mąkę i olej roślinny, dokładnie wymieszaj. Następnie masę solimy, pieprzymy i rozcieńczamy mlekiem i ponownie mieszamy. Ciasto nie powinno być zbyt grube, jak w przypadku tradycyjnych naleśników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj gorącą patelnię olejem roślinnym i podgrzej ją przez kilka minut. Wlej małą porcję ciasta chochlą i równomiernie rozprowadź cienką warstwę na dnie patelni, tworząc naleśnik. Piec naleśnik z obu stron na dużym ogniu, aż będzie ugotowany. Posmaruj patelnię olejem tylko przed pierwszym naleśnikiem. Używamy całego ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Do nadzienia ser topiony wkładamy do zamrażarki na 20-30 minut. Następnie wyjmij go i zetrzyj na grubej tarce do miski. Dodaj posiekany czosnek do sera i dopraw wszystko majonezem. Nadzienie serowe do naleśników wątrobowych jest gotowe.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na lekko schłodzonym naleśniku nałóż cienką warstwę nadzienia serowego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zwijamy naleśnik w rolkę. Tam zaczynamy i zwijamy wszystkie naleśniki, po czym wysyłamy je do lodówki na 2 godziny. Podawaj naleśniki wątrobowe do stołu i ciesz się ich smakiem. Teraz wiesz, jak smażyć nadziewane naleśniki wątrobowe. Smacznego!

czasami na uroczystości podaję takie naleśniki w postaci mini bułek. Kładę je na półmisku w kształcie kikuta i dekoruję zielenią. Nadal możesz umieścić pod nimi poduszkę z liści sałaty - wyglądają naprawdę świątecznie w tej wersji. Okazuje się, że jest to oryginalna zimna przekąska. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował pikantnych wypieków według tego przepisu, Gorąco polecam spróbować. Wątróbka drobiowa to niedrogi produkt uboczny, z którego można przygotować pyszne i różnorodne potrawy na każdy gust. Nawiasem mówiąc, jest to tylko jeden z przepisów, bardzo udany i łatwy do przygotowania. Te naleśniki z wątróbką nadziewane serem można przygotować nie tylko na święta, ale także na każdą okazję.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal / 100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal / 100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy