skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Naleśniki można wziąć dowolne-drożdżowe lub bez drożdży, w wodzie, kefirze lub mleku. Najważniejsze jest to, że są elastyczne i niezbyt ażurowe, aby nadzienie nie czołgało się przez otwory.
Krok 2:
Lekko solony pstrąg pokrój nożem na małe kawałki i włóż do miski. Solę czerwoną rybę, a do tego przepisu nie potrzebuję drogiego fileta, biorę małe kawałki, które są sprzedawane zamrożone w brykietach. Po pierwsze, nadal muszą być drobno posiekane. Po drugie, są solone znacznie szybciej niż cały filet. Po trzecie, znacznie tańsze. Najważniejsze jest, aby wziąć przycinanie z tyłu, a nie zbyt tłusty brzuch.
Krok 3:
Dodaj ser śmietankowy Philadelphia i wymieszaj.
Krok 4:
Dokładnie umyj cytrynę pod gorącą wodą, osusz i usuń skórkę. Można to zrobić specjalnym nożem lub drobną tarką. Najważniejsze, aby nie dotykać białego miąższu, który daje gorycz.
Krok 5:
Paski skórki i chili zmielić nożem. Wyciśnij sok z 1/4 cytryny.
Krok 6:
Dodaj skórkę i pieprz do masy serowej z rybą. Pieprz do smaku. W razie potrzeby dodaj sól.
Krok 7:
Awokado obrać, pokroić wzdłuż na pół i usunąć pestkę.
Krok 8:
Pokrój połówki awokado w paski o grubości 0,5 cm.
Krok 9:
Naleśniki przekroić na pół. Połóż nadzienie na krawędzi każdej połowy, rozłóż je warstwą około 6-7 mm, aby masa pokryła połowę powierzchni naleśnika. Ułóż na środku paska awokado.
Krok 10:
Zwinąć naleśnik rurką, tak aby awokado znajdowało się na samym środku, a nadzienie z twarogu i ryby otaczało go ze wszystkich stron. Obetnij niechlujne krawędzie i pokrój rurki naleśnikowe na rolki o grubości około 3 cm.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g