kotlety z mielonego mięsa z ziemniakami i cebulą

domowe soczyste danie z niedrogich produktów! Szybki przepis na przygotowanie pachnących i delikatnych kotletów z mieszanego mięsa mielonego z ziemniakami i cebulą z przyprawami, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 57 % 21 g
węglowodany 22 % 8 g
252 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować paszteciki z mieszanego mięsa mielonego z dodatkiem ziemniaków i cebuli z przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania soczystych domowych kotletów.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie mięsa mielonego i weź grubą tarkę z objętościową miską, a następnie wetrzyj w nią jedną główkę cebuli i dwa ziemniaki ugotowane bez dodatku soli w mundurach.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż sześćset gramów mieszanej mielonej wieprzowiny z wołowiną do wspólnej miski i dobrze wymieszaj rękami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sól, kolendrę, zirę do miski z mięsem mielonym do smaku i kontynuuj mieszanie wszystkich składników rękami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski z mięsem mielonym, czarny pieprz do smaku i ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugotowane, ze wszystkimi dodatkami przyprawami, podnieś mięso mielone na rękach i kilkakrotnie wrzuć do miski z wysiłkiem, aby po pobiciu wydostało się z niego całe nadmiar powietrza, stało się bujne i łatwo uformowane w przyszłości, a następnie pozwól mu parzyć przez około trzydzieści minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź wymaganą ilość ugotowanego mięsa mielonego i uformuj z niego kotlety o odpowiedniej wielkości, które z kolei można gotować na parze i w piekarniku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Uformowane placki rozwałkuj w niewielkiej ilości mąki pszennej najwyższej jakości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść kotlety w niewielkiej odległości od siebie na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż je z obu stron na średniej temperaturze pieca na złoty kolor.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj gotowanie kotletów przez dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut w najniższej temperaturze kuchenki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż ugotowane kotlety na porcjowanych talerzach i podawaj z odpowiednim dodatkiem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie nienagannie pysznych kotletów z mieszanego mięsa mielonego z ziemniakami i cebulą, smażonych na zwykłej patelni na rodzinny obiad lub kolację. Zalecamy przygotowanie pysznych soczystych domowych kotletów z dowolnego mięsa mielonego zgodnie z naszym przepisem, do którego dodaj odpowiedni dodatek i zafunduj sobie z bliskimi. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy