nadziewane naleśniki z twarogiem i rodzynkami

szybkie domowe wypieki z niedrogich produktów! Dość prosty przepis na robienie nadziewanych naleśników z ciasta budyniowego na kefirze z nadzieniem ze świeżego twarogu z rodzynkami, które mile zaskoczą wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 53 % 17 g
160 kcal
IG: 6 / 19 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo zrobić nadziewane naleśniki z ciasta budyniowego na kefirze z nadzieniem z twarogu z rodzynkami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do pieczenia domowych naleśników według wielokrotnie sprawdzonej receptury.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zacznij przygotowywać ciasto i rozbij trzy jaja kurze do dużej miski i wlej do niej pół łyżeczki soli, a następnie dobrze rozbijając nici białkowe, wymieszaj jajka trzepaczką, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej dwie do trzech łyżek cukru do miski z masą jajeczną i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trzy łyżki oleju roślinnego do miski z masą jajeczną i kontynuuj mieszanie wszystkich składników.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej połowę pięciuset mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski z masą jajeczną i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej trzysta gramów najwyższej jakości mąki pszennej przesianej przez drobne sito do wspólnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i przygotuj jednorodną, gęstą bazę ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej pozostałe dwieście pięćdziesiąt mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do miski o jednolitej podstawie i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt do trzystu mililitrów wrzącej wody do miski z jednorodną podstawą, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem i zagniataj ciasto budyniowe o wymaganej konsystencji.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na koniec dodaj pół łyżeczki sody do miski z ciastem budyniowym i wymieszaj wszystkie składniki, a następnie odstaw miskę i odstaw ciasto na trzydzieści minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Aby przygotować nadzienie, weź głęboką miskę, a następnie włóż do niej pięćset gramów świeżego 5% twarogu i wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż sto pięćdziesiąt do dwustu gramów śmietany do miski z twarogiem, a następnie weź blender i zmiel wszystkie składniki w misce na gładką masę twarogową.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż do miski z masą twarogową sto gramów wstępnie dobrze umytych i wysuszonych rodzynek na ręczniku, po czym dobrze wymieszaj wszystkie składniki i nadzienie jest gotowe.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przed pieczeniem naleśników weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie posmaruj niewielką ilością oleju roślinnego i dobrze podgrzej.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ustaw ogień kuchenki na nieco powyżej średniej i wlej wymaganą ilość ciasta na rozgrzaną patelnię, a następnie smaż naleśniki z obu stron na jasnozłoty kolor i rozłóż na talerzu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż jedną pełną łyżkę gotowanego twarogu z rodzynkami z jednej krawędzi naleśników.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Złóż brzegi nadziewanych naleśników i zwiń je w ciasne bułki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ułóż ugotowane nadziewane naleśniki na talerzu i podawaj.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie soczystych i delikatnych nadziewanych naleśników z ciasta budyniowego ugniatanego na kefirze z nadzieniem ze świeżego twarogu z rodzynkami! Pamiętaj, aby przygotować nienagannie pyszne nadziewane naleśniki z delikatnym soczystym twarogiem i rodzynkami według naszego wielokrotnie sprawdzonego przepisu i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy