kotlety z kapusty z grzybami i przyprawami

danie dietetyczne z produktów budżetowych! Dość prosty i szybki przepis na przygotowanie delikatnych i pachnących kotletów z kapusty z pieczarkami i kaszą manną z przyprawami, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 29 % 6 g
węglowodany 57 % 12 g
107 kcal
IG: 42 / 42 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować pachnące kotlety z kapusty z pieczarkami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznych dietetycznych kotletów z kapusty z grzybami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować dietetyczne soczyste kotlety, drobno posiekaj jeden kilogram białej kapusty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź i umieść suchą patelnię na kuchence, na której następnie rozłóż posiekaną kapustę, dodaj sól do smaku, a następnie przykryj patelnię pokrywką i usmaż kapustę na wysokiej temperaturze pieca.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój w cienkie plasterki dwieście gramów pieczarek, a następnie umieść suchą patelnię na kuchence i włóż do niej grzyby, które następnie usmaż na wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mieszaj i smaż kapustę przez dziesięć minut, a następnie wlej sto dwadzieścia mililitrów mleka na patelnię i dodaj do niej jedną łyżkę roztopionego masła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez dziesięć minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż jedną łyżkę roztopionego masła na patelni z grzybami, do smaku mieszankę mielonej papryki, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i wyłącz kuchenkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj do patelni z kapustą do smaku suszone zioła, jedną trzecią łyżeczki kolendry, jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej, jedną łyżeczkę papryki i trzy ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyłącz kuchenkę i wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką przez jedną do dwóch minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź głęboką miskę i włóż do niej ugotowaną kapustę, którą następnie pozwól jej ostygnąć przez chwilę, a następnie włóż smażone grzyby do miski i dobrze wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj sto gramów kaszy manny do miski z kapustą i grzybami i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw ugotowane mięso mielone na dwadzieścia do trzydziestu minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu weź wymaganą ilość mięsa mielonego i uformuj kotlety, które następnie zwiń w bułkę tartą zmieszaną z mąką pszenną.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Umieść patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż kotlety na patelnię i smaż je z każdej strony na średniej temperaturze pieca na złoty kolor.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyłącz kuchenkę i przykryj patelnię smażonymi kotletami z kapusty pokrywką na dwie do trzech minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Połóż ugotowane kotlety z kapusty z grzybami i przyprawami na talerzu, a następnie podawaj je na stole.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na idealne i soczyste kotlety z kapusty i grzybów! Łatwy i szybki przepis na aromatyczne dietetyczne kotlety z białej kapusty z dodatkiem pieczarek z przyprawami to gwarancja szczupłej sylwetki! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy