skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować pachnące kotlety z kapusty z pieczarkami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznych dietetycznych kotletów z kapusty z grzybami.
Krok 2:
Aby przygotować dietetyczne soczyste kotlety, drobno posiekaj jeden kilogram białej kapusty.
Krok 3:
Weź i umieść suchą patelnię na kuchence, na której następnie rozłóż posiekaną kapustę, dodaj sól do smaku, a następnie przykryj patelnię pokrywką i usmaż kapustę na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 4:
Pokrój w cienkie plasterki dwieście gramów pieczarek, a następnie umieść suchą patelnię na kuchence i włóż do niej grzyby, które następnie usmaż na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Mieszaj i smaż kapustę przez dziesięć minut, a następnie wlej sto dwadzieścia mililitrów mleka na patelnię i dodaj do niej jedną łyżkę roztopionego masła.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj duszenie kapusty przez dziesięć minut.
Krok 7:
Rozłóż jedną łyżkę roztopionego masła na patelni z grzybami, do smaku mieszankę mielonej papryki, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i wyłącz kuchenkę.
Krok 8:
Dodaj do patelni z kapustą do smaku suszone zioła, jedną trzecią łyżeczki kolendry, jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej, jedną łyżeczkę papryki i trzy ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę.
Krok 9:
Wyłącz kuchenkę i wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj pokrywką przez jedną do dwóch minut.
Krok 10:
Weź głęboką miskę i włóż do niej ugotowaną kapustę, którą następnie pozwól jej ostygnąć przez chwilę, a następnie włóż smażone grzyby do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 11:
Dodaj sto gramów kaszy manny do miski z kapustą i grzybami i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 12:
Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw ugotowane mięso mielone na dwadzieścia do trzydziestu minut.
Krok 13:
Po upływie czasu weź wymaganą ilość mięsa mielonego i uformuj kotlety, które następnie zwiń w bułkę tartą zmieszaną z mąką pszenną.
Krok 14:
Umieść patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż kotlety na patelnię i smaż je z każdej strony na średniej temperaturze pieca na złoty kolor.
Krok 15:
Wyłącz kuchenkę i przykryj patelnię smażonymi kotletami z kapusty pokrywką na dwie do trzech minut.
Krok 16:
Połóż ugotowane kotlety z kapusty z grzybami i przyprawami na talerzu, a następnie podawaj je na stole.
Krok 17:
Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na idealne i soczyste kotlety z kapusty i grzybów! Łatwy i szybki przepis na aromatyczne dietetyczne kotlety z białej kapusty z dodatkiem pieczarek z przyprawami to gwarancja szczupłej sylwetki! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g