skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować obfity kotlet wieprzowy z cebulą, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych kotletów wieprzowych z cebulą w domu.
Krok 2:
Aby przygotować kotlety, weź jeden kilogram trochę mrożonego fileta wieprzowego i pokrój go na kawałki o grubości pół centymetra.
Krok 3:
Połóż pokrojone kawałki mięsa na desce do krojenia i przykryj plastikową torbą na wierzchu, a następnie dobrze ubij młotkiem kuchennym z każdej strony i połóż na talerzu.
Krok 4:
Wlej sól na ubite kawałki mięsa do smaku, a następnie dodaj mieszankę mielonej papryki, odwróć je i potrzyj przyprawy rękami.
Krok 5:
Rozwałkuj na przemian każdy kawałek mięsa z obu stron w niewielkiej ilości mąki pszennej najwyższej jakości.
Krok 6:
Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż kawałki mięsa obtoczone w mące pszennej na patelnię i smaż na złoty kolor z jednej strony w temperaturze pieca Powyżej średniej.
Krok 7:
Obróć kawałki mięsa na patelni i smaż je z drugiej strony na złoty kolor, w razie potrzeby dodaj olej roślinny, na kuchence Powyżej średniej i włóż do głębokiej miski.
Krok 8:
Pokrój jedną główkę cebuli na pół pierścienia i włóż na patelnię z rozgrzanym ghee, a następnie dodaj szczyptę rozmarynu, trzecią część łyżeczki suszonego czosnku i mieszając, smaż cebulę na złoty kolor.
Krok 9:
Posyp mięso na patelni odrobiną smażonej cebuli i rozłóż wcześniej smażone kawałki mięsa z miski na wierzchu.
Krok 10:
Rozłóż pozostałą smażoną cebulę na patelni z mięsem i przykryj pokrywką, a następnie kontynuuj gotowanie mięsa w niskiej temperaturze pieca przez pięć do siedmiu minut, aż będzie całkowicie ugotowane.
Krok 11:
Ugotowane smażone kotlety z polędwicy wieprzowej z cebulą układaj na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie soczystych i niesamowicie delikatnych domowych kotletów z polędwicy wieprzowej z cebulą na patelni! Soczyste i obfite smażone kotlety wieprzowe z cebulą smażoną na roztopionym maśle to świetna opcja na bogate i podawane na lunch danie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g