kotlety wieprzowe z cebulą na patelni

obfite drugie danie z dostępnych produktów! Bardzo prosty i szybki przepis na soczysty smażony kotlet z polędwicy wieprzowej z cebulą i przyprawami, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 16 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 13 % 4 g
278 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować obfity kotlet wieprzowy z cebulą, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych kotletów wieprzowych z cebulą w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować kotlety, weź jeden kilogram trochę mrożonego fileta wieprzowego i pokrój go na kawałki o grubości pół centymetra.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż pokrojone kawałki mięsa na desce do krojenia i przykryj plastikową torbą na wierzchu, a następnie dobrze ubij młotkiem kuchennym z każdej strony i połóż na talerzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sól na ubite kawałki mięsa do smaku, a następnie dodaj mieszankę mielonej papryki, odwróć je i potrzyj przyprawy rękami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj na przemian każdy kawałek mięsa z obu stron w niewielkiej ilości mąki pszennej najwyższej jakości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż kawałki mięsa obtoczone w mące pszennej na patelnię i smaż na złoty kolor z jednej strony w temperaturze pieca Powyżej średniej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obróć kawałki mięsa na patelni i smaż je z drugiej strony na złoty kolor, w razie potrzeby dodaj olej roślinny, na kuchence Powyżej średniej i włóż do głębokiej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój jedną główkę cebuli na pół pierścienia i włóż na patelnię z rozgrzanym ghee, a następnie dodaj szczyptę rozmarynu, trzecią część łyżeczki suszonego czosnku i mieszając, smaż cebulę na złoty kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp mięso na patelni odrobiną smażonej cebuli i rozłóż wcześniej smażone kawałki mięsa z miski na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż pozostałą smażoną cebulę na patelni z mięsem i przykryj pokrywką, a następnie kontynuuj gotowanie mięsa w niskiej temperaturze pieca przez pięć do siedmiu minut, aż będzie całkowicie ugotowane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane smażone kotlety z polędwicy wieprzowej z cebulą układaj na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie soczystych i niesamowicie delikatnych domowych kotletów z polędwicy wieprzowej z cebulą na patelni! Soczyste i obfite smażone kotlety wieprzowe z cebulą smażoną na roztopionym maśle to świetna opcja na bogate i podawane na lunch danie! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy