naleśniki z ciasta parzonego nadziewane mięsem mielonym

obfite domowe wypieki z niedrogich produktów! Dość szybki i prosty przepis na przygotowanie ażurowych naleśników z idealnego ciasta parzonego z nadzieniem mielonego mięsa z ryżem i przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 37 % 14 g
węglowodany 45 % 17 g
220 kcal
IG: 12 / 29 / 59

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak łatwo i szybko przygotować ażurowe naleśniki z ciasta parzonego z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego i ryżu, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty w temperaturze pokojowej z przyprawami do przygotowania pysznych nadziewanych naleśników w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej jedną trzecią łyżeczki soli, jedną łyżkę cukru do miski i ubij, aż uzyskasz gładką masę jajeczną.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj dwie łyżki stopionego masła do miski z masą jajeczną i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej jedną trzecią ciepłego mleka z całości do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przesiać przez drobne sito trzysta gramów mąki pszennej najwyższej jakości i włożyć do miski z płynną bazą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej pozostałe ciepłe mleko do miski z ciastem i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej trzysta mililitrów wrzącej wody do miski z podstawą ciasta cienkim strumieniem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zaparz ciasto, które następnie pozwól mu parzyć przez trzydzieści minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozpocznij gotowanie nadzienia i umieść patelnię na kuchence, a następnie włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego i usmaż w wysokiej temperaturze pieca.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj jedną dużą główkę cebuli i włóż na patelnię z mielonym mięsem, a następnie wymieszaj i smaż mięso mielone w wysokiej temperaturze pieca, aż cebula będzie przezroczysta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej suszone zioła, sól, kolendrę, mieszankę mielonej papryki na patelnię z mięsem mielonym do smaku i włóż do niej sto pięćdziesiąt gramów gotowanego ryżu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj ją pokrywką i kontynuuj gotowanie farszu mięsnego przez dwanaście minut w niskiej temperaturze kuchenki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu wyjmujemy patelnię z przygotowanym nadzieniem z mięsa mielonego z ryżem i dajemy jej trochę czasu na ostygnięcie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu wlej dwie łyżki oleju roślinnego do miski z ciastem i dobrze wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego i dobrze podgrzej, a następnie wlej do niej wymaganą ilość ciasta i smaż naleśniki w wysokiej temperaturze, aż będą złote z każdej strony.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż smażone naleśniki z patelni na talerzu, a następnie na przemian rozłóż jedną łyżkę nadzienia mięsnego na każdym z nich.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Złóż nadziewane naleśniki w zwarte, gęste bułki i rozłóż je na talerzu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie gorących naleśników z obfitym nadzieniem mięsnym! Kremowe, apetyczne ażurowe naleśniki na mleku i wrzącej wodzie to prawdziwe marzenie każdego konesera pysznego i szybkiego jedzenia, a twoi goście docenią koronkowe i bardzo cienkie naleśniki z nadzieniem z mielonego mięsa o niepowtarzalnym smaku! Pamiętaj, aby przygotować niezrównane pyszne i pożywne naleśniki z idealnego ciasta z nadzieniem mięsnym w środku zgodnie z naszym przepisem w pośpiechu, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy