skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak łatwo i szybko przygotować ażurowe naleśniki z ciasta parzonego z nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego i ryżu, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty w temperaturze pokojowej z przyprawami do przygotowania pysznych nadziewanych naleśników w domu.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź miskę objętościową i rozbij do niej trzy jaja kurze, a następnie wlej jedną trzecią łyżeczki soli, jedną łyżkę cukru do miski i ubij, aż uzyskasz gładką masę jajeczną.
Krok 3:
Dodaj dwie łyżki stopionego masła do miski z masą jajeczną i wymieszaj.
Krok 4:
Wlej jedną trzecią ciepłego mleka z całości do wspólnej miski i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 5:
Przesiać przez drobne sito trzysta gramów mąki pszennej najwyższej jakości i włożyć do miski z płynną bazą.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 7:
Wlej pozostałe ciepłe mleko do miski z ciastem i wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 8:
Wlej trzysta mililitrów wrzącej wody do miski z podstawą ciasta cienkim strumieniem, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zaparz ciasto, które następnie pozwól mu parzyć przez trzydzieści minut.
Krok 9:
Rozpocznij gotowanie nadzienia i umieść patelnię na kuchence, a następnie włóż do niej sześćset gramów mieszanego mięsa mielonego i usmaż w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 10:
Drobno posiekaj jedną dużą główkę cebuli i włóż na patelnię z mielonym mięsem, a następnie wymieszaj i smaż mięso mielone w wysokiej temperaturze pieca, aż cebula będzie przezroczysta.
Krok 11:
Wlej suszone zioła, sól, kolendrę, mieszankę mielonej papryki na patelnię z mięsem mielonym do smaku i włóż do niej sto pięćdziesiąt gramów gotowanego ryżu.
Krok 12:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a następnie przykryj ją pokrywką i kontynuuj gotowanie farszu mięsnego przez dwanaście minut w niskiej temperaturze kuchenki.
Krok 13:
Po upływie czasu wyjmujemy patelnię z przygotowanym nadzieniem z mięsa mielonego z ryżem i dajemy jej trochę czasu na ostygnięcie.
Krok 14:
Po upływie czasu wlej dwie łyżki oleju roślinnego do miski z ciastem i dobrze wymieszaj.
Krok 15:
Umieść odpowiednią patelnię na kuchence, a następnie posmaruj ją niewielką ilością oleju roślinnego i dobrze podgrzej, a następnie wlej do niej wymaganą ilość ciasta i smaż naleśniki w wysokiej temperaturze, aż będą złote z każdej strony.
Krok 16:
Rozłóż smażone naleśniki z patelni na talerzu, a następnie na przemian rozłóż jedną łyżkę nadzienia mięsnego na każdym z nich.
Krok 17:
Złóż nadziewane naleśniki w zwarte, gęste bułki i rozłóż je na talerzu.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie gorących naleśników z obfitym nadzieniem mięsnym! Kremowe, apetyczne ażurowe naleśniki na mleku i wrzącej wodzie to prawdziwe marzenie każdego konesera pysznego i szybkiego jedzenia, a twoi goście docenią koronkowe i bardzo cienkie naleśniki z nadzieniem z mielonego mięsa o niepowtarzalnym smaku! Pamiętaj, aby przygotować niezrównane pyszne i pożywne naleśniki z idealnego ciasta z nadzieniem mięsnym w środku zgodnie z naszym przepisem w pośpiechu, a na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g