kotlety ziemniaczane z serem i szynką

obfite, soczyste danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Szybki i prosty przepis na przygotowanie najdelikatniejszych kotletów ziemniaczanych z nadzieniem serowym z szynką i koperkiem, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 56 % 15 g
139 kcal
IG: 93 / 0 / 7

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować placki ziemniaczane nadziewane serem z szynką i świeżymi ziołami koperkowymi, które z pewnością przypadną do gustu wielu osobom ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznego domowego dania z ziemniaków z nadzieniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować kotlety, weź miskę objętościową i grubą tarkę, a następnie wetrzyj jeden kilogram trzystu gramów ziemniaków obranych i wstępnie ugotowanych w wodzie bez dodawania soli w mundurach.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około dwóch łyżek oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną jedną główkę cebuli, którą następnie od czasu do czasu mieszając smaż na dużym ogniu kuchenki na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, jedną łyżeczkę soli do miski z startymi ziemniakami, dodaj do smaku mieszankę mielonej papryki i rozbij do niej dwa jaja kurze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami, aż uzyskasz gładką masę ziemniaczaną.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do miski z ziemniakami i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zacznij przygotowywać nadzienie i weź tarkę z głęboką miską, a następnie zetrzyj pięćdziesiąt gramów sera do miski na drobnej tarce i sto gramów szynki na grubej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj drobno posiekany świeży koperek do miski z startym serem i szynką do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a nadzienie do kotletów ziemniaczanych jest gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj ręce odrobiną oleju roślinnego i weź wymaganą ilość masy ziemniaczanej, którą następnie ugniataj na tortillę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż około dwóch łyżeczek nadzienia na tortilli ziemniaczanej, a następnie uformuj brzegi tortilli i uformuj pasztecik z nadzieniem o pożądanym kształcie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Uformowane kotlety dobrze zwiń w najwyższej jakości mąkę pszenną.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż placki obtoczone w mące na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż przez dwie minuty z każdej strony na złoty kolor.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ułóż ugotowane placki ziemniaczane nadziewane serem i szynką na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie niesamowicie delikatnych kotletów ziemniaczanych nadziewanych serem z szynką i świeżymi ziołami koperkowymi w domu! Pamiętaj, aby przygotować soczyste placki ziemniaczane z pysznym nadzieniem w pośpiechu zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego dania. Szybki przepis na łatwe do przygotowania pożywne kotlety ziemniaczane z jajkami kurzymi i serem z szynką lub kiełbasą zawsze przychodzi na ratunek, gdy goście są na wyciągnięcie ręki! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy