skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować placki ziemniaczane nadziewane serem z szynką i świeżymi ziołami koperkowymi, które z pewnością przypadną do gustu wielu osobom ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznego domowego dania z ziemniaków z nadzieniem.
Krok 2:
Aby przygotować kotlety, weź miskę objętościową i grubą tarkę, a następnie wetrzyj jeden kilogram trzystu gramów ziemniaków obranych i wstępnie ugotowanych w wodzie bez dodawania soli w mundurach.
Krok 3:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej około dwóch łyżek oleju roślinnego i rozłóż wstępnie drobno posiekaną jedną główkę cebuli, którą następnie od czasu do czasu mieszając smaż na dużym ogniu kuchenki na złoty kolor.
Krok 4:
Wlej pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, jedną łyżeczkę soli do miski z startymi ziemniakami, dodaj do smaku mieszankę mielonej papryki i rozbij do niej dwa jaja kurze.
Krok 5:
Bardzo dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce rękami, aż uzyskasz gładką masę ziemniaczaną.
Krok 6:
Włóż cebulę smażoną na złoty kolor z patelni do miski z ziemniakami i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.
Krok 7:
Zacznij przygotowywać nadzienie i weź tarkę z głęboką miską, a następnie zetrzyj pięćdziesiąt gramów sera do miski na drobnej tarce i sto gramów szynki na grubej tarce.
Krok 8:
Dodaj drobno posiekany świeży koperek do miski z startym serem i szynką do smaku.
Krok 9:
Włóż jedną łyżkę majonezu do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a nadzienie do kotletów ziemniaczanych jest gotowe.
Krok 10:
Nasmaruj ręce odrobiną oleju roślinnego i weź wymaganą ilość masy ziemniaczanej, którą następnie ugniataj na tortillę.
Krok 11:
Rozłóż około dwóch łyżeczek nadzienia na tortilli ziemniaczanej, a następnie uformuj brzegi tortilli i uformuj pasztecik z nadzieniem o pożądanym kształcie.
Krok 12:
Uformowane kotlety dobrze zwiń w najwyższej jakości mąkę pszenną.
Krok 13:
Rozłóż placki obtoczone w mące na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż przez dwie minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 14:
Ułóż ugotowane placki ziemniaczane nadziewane serem i szynką na porcjowanych talerzach i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na przygotowanie niesamowicie delikatnych kotletów ziemniaczanych nadziewanych serem z szynką i świeżymi ziołami koperkowymi w domu! Pamiętaj, aby przygotować soczyste placki ziemniaczane z pysznym nadzieniem w pośpiechu zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego dania. Szybki przepis na łatwe do przygotowania pożywne kotlety ziemniaczane z jajkami kurzymi i serem z szynką lub kiełbasą zawsze przychodzi na ratunek, gdy goście są na wyciągnięcie ręki! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g