dietetyczne paszteciki warzywne z przyprawami

danie dietetyczne z najtańszych produktów! Bardzo prosty i szybki przepis na soczyste i delikatne kotlety warzywne z niedrogich buraków, ziemniaków i marchwi z przyprawami, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 72 % 18 g
119 kcal
IG: 47 / 21 / 32

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i dość łatwo przygotować dietetyczne kotlety warzywne z gotowanych buraków, ziemniaków i marchwi, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowego pożywnego dania dla zdrowego trawienia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować dietetyczne kotlety, gotuj w wodzie bez dodawania soli w przybliżeniu równą ilość warzyw składających się z dwóch ziemniaków, jednego średniego buraka i jednej średniej marchewki, które następnie układamy na talerzu i schładzamy, po czym obieramy warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj ugotowane i obrane warzywa do dużej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj połowę główki wstępnie drobno posiekanej i smażonej cebuli do miski z startymi warzywami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sól, trzy łyżki kaszy manny, pół łyżeczki suszonego czosnku, jedną trzecią łyżeczki chmielu suneli i jedną trzecią łyżeczki mielonej kolendry do miski z warzywami do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj czarny mielony pieprz do wspólnej miski do smaku i wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jednorodne mięso mielone, które nie przykleja się do rąk i nie jest płynne, a następnie pozwól, aby mięso mielone zaparzyło się przez dwadzieścia do trzydziestu minut i pęcznieje kasza manna.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po upływie czasu weź wymaganą ilość gotowanego mięsa mielonego i uformuj kotlety, nasz przepis daje od dziewięciu do dziesięciu średnich kotletów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Panieruj paszteciki z mielonych warzyw w trzydziestu gramach najwyższej jakości mąki pszennej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Weź odpowiednią patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż kotlety warzywne panierowane w panierce z mąki pszennej na patelnię i smaż je na złoty kolor po obu stronach przez dwie do trzech minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ugotowane aromatyczne kotlety warzywne układaj na porcjach i podawaj jako niezależne danie dietetyczne lub jako dodatek do ryb lub mięsa z kurczakiem. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na przygotowanie dietetycznych kotletów dla zdrowego trawienia z warzyw cennych dla organizmu, które sprawiają, że dieta jest zbilansowana! Pamiętaj, aby przygotować soczyste i delikatne kotlety warzywne z buraków przydatnych dla organizmu z marchewką i ziemniakami zgodnie z naszym przepisem, który bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na ich wspaniały smak! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy