skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak łatwo i szybko przygotować soczyste placki rybne z mielonego mintaja z cebulą, masłem i jajkiem kurzym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych mielonych kotletów rybnych na patelni.
Krok 2:
Aby przygotować mieloną rybę, weź głęboką miskę i włóż do niej siedemdziesiąt gramów białego chleba w kawałkach, a następnie wlej sto pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i namocz kromki chleba.
Krok 3:
Weź maszynkę do mięsa i umieść środkowy ruszt, a następnie przekręć siedemset gramów fileta z mintaja do obszernej miski, którą przeplatasz z drobno posiekaną i smażoną jedną główką cebuli, białym chlebem namoczonym w mleku i sześćdziesięcioma gramami mrożonego masła, aż do uzyskania jednojądrzastej mielonej ryby.
Krok 4:
Dodaj do miski z mieloną rybą jedno jajko kurze, dwie łyżki kaszy manny, sól i czarny pieprz do smaku.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce z mieloną rybą i wstaw do lodówki na godzinę.
Krok 6:
Po upływie czasu weź wymaganą ilość zaparzonej mielonej ryby i uformuj z niej kotlety o pożądanym rozmiarze.
Krok 7:
Uformowane placki rybne rozwałkuj w niewielkiej ilości mąki pszennej Premium i nadaj im bardziej zaokrąglony kształt.
Krok 8:
Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż ciastka rybne na patelnię i smaż je z jednej strony na złoty kolor na średnim ogniu kuchenki.
Krok 9:
Odwróć placki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj smażenie placków rybnych na małym ogniu kuchenki przez siedem do dziesięciu minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 10:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie soczystych i delikatnych kotletów rybnych z mielonego mintaja na patelni! Niezrównane pyszne i satysfakcjonujące placki rybne podawane na stole z pewnością przypadną do gustu Twojej rodzinie i bliskim! Pamiętaj, aby przygotować pyszne kotlety z mielonej ryby z cebulą, białym chlebem, masłem i jajkiem kurzym zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego domowego Dania! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g