kotlety rybne z mielonego mintaja na patelni

szybkie danie z dość niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie soczystych i delikatnych kotletów z mielonego mintaja z cebulą i masłem na patelni, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 11 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 24 % 6 g
140 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak łatwo i szybko przygotować soczyste placki rybne z mielonego mintaja z cebulą, masłem i jajkiem kurzym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych mielonych kotletów rybnych na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować mieloną rybę, weź głęboką miskę i włóż do niej siedemdziesiąt gramów białego chleba w kawałkach, a następnie wlej sto pięćdziesiąt mililitrów mleka o temperaturze pokojowej do miski i namocz kromki chleba.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź maszynkę do mięsa i umieść środkowy ruszt, a następnie przekręć siedemset gramów fileta z mintaja do obszernej miski, którą przeplatasz z drobno posiekaną i smażoną jedną główką cebuli, białym chlebem namoczonym w mleku i sześćdziesięcioma gramami mrożonego masła, aż do uzyskania jednojądrzastej mielonej ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do miski z mieloną rybą jedno jajko kurze, dwie łyżki kaszy manny, sól i czarny pieprz do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce z mieloną rybą i wstaw do lodówki na godzinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po upływie czasu weź wymaganą ilość zaparzonej mielonej ryby i uformuj z niej kotlety o pożądanym rozmiarze.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Uformowane placki rybne rozwałkuj w niewielkiej ilości mąki pszennej Premium i nadaj im bardziej zaokrąglony kształt.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź patelnię i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i podgrzej, a następnie włóż ciastka rybne na patelnię i smaż je z jednej strony na złoty kolor na średnim ogniu kuchenki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Odwróć placki na patelni, a następnie przykryj pokrywką i kontynuuj smażenie placków rybnych na małym ogniu kuchenki przez siedem do dziesięciu minut, aż będą całkowicie ugotowane.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie soczystych i delikatnych kotletów rybnych z mielonego mintaja na patelni! Niezrównane pyszne i satysfakcjonujące placki rybne podawane na stole z pewnością przypadną do gustu Twojej rodzinie i bliskim! Pamiętaj, aby przygotować pyszne kotlety z mielonej ryby z cebulą, białym chlebem, masłem i jajkiem kurzym zgodnie z naszym przepisem i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem tego domowego Dania! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Filet z mintaja - 72   kcal/100g

Podobne przepisy