wątróbka drobiowa gotowana

Przygotuj łatwe i satysfakcjonujące danie dla swojej rodziny! Gotowana wątróbka drobiowa-danie proste i smaczne. Można go podawać zarówno z przystawką, jak i dodawać do sałatek lub gotować z nim nadzienie do naleśników. Przyprawy i Lavrushka nadają wątrobie wspaniały aromat, a gotowana okazuje się miękka, bardzo delikatna w smaku. Jeśli wątroba jest przygotowywana przez dziecko, przyprawy należy wykluczyć z kompozycji, dodając tylko minimum soli.
AzizaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 70 % 7 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 10 % 1 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min

gotowanie wątróbki drobiowej jest dość proste, ale będziesz musiał podjąć wysiłek na etapie przygotowywania żywności. Tak więc moja wątroba, a następnie wycinamy filmy i kanaliki, ponownie myjemy i przenosimy już przygotowaną wątrobę na patelnię.

napełnij wątrobę czystą przefiltrowaną wodą, dodaj sól do smaku, wymieszaj.

Usuń łuskę z cebuli i dodaj ją w całości do garnka z ciasteczkami. Tam wysyłamy liście laurowe umyte pod bieżącą wodą.

stawiamy patelnię na dużym ogniu i czekamy, aż płyn się zagotuje. Kiedy tak się stanie, zmniejsz ogień do minimum i gotuj wątrobę od tego momentu przez 15 minut. W tym procesie dodaj przyprawy do smaku. Na przykład dobrze byłoby dodać ziarna pieprzu (możesz wymieszać), suszone pachnące zioła. Ogólnie rzecz biorąc, w tej kwestii skupiamy się na własnych preferencjach.

jeśli wątroba jest gotowana dla dziecka, lepiej wykluczyć wszystkie przyprawy i zioła, dodając tylko odrobinę soli.

po podaniu określonego czasu spuszczamy wodę z patelni i podajemy wątrobę do stołu z dowolnym dodatkiem. Nie zapomnij usunąć cebuli, liści laurowych i innych przypraw. Płatki zbożowe, makaron, gotowane ziemniaki, gotowane lub gotowane na parze warzywa są idealne do wątroby. Możesz podawać wątrobę ze świeżymi warzywami i ziołami. I oczywiście! Nie zapomnij o ulubionych sosach, które doskonale uzupełnią smak wątroby. Kremowe sosy są szczególnie harmonijne z gotowaną wątrobą.

tak przygotowaną wątrobę można dodać do sałatek. Jeśli zmielisz go blenderem, łatwo jest przygotować nadzienie do naleśników. Możesz nawet po prostu ugotować kanapki z taką wątrobą - otrzymasz pożywną przekąskę. Ogólnie rzecz biorąc, wygodne danie, a jednocześnie lekkie, satysfakcjonujące i smaczne! Przygotowanie go, jak wyraźnie widać, jest łatwe i szybkie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy