skład / składniki
metoda gotowania
gotowanie wątróbki drobiowej jest dość proste, ale będziesz musiał podjąć wysiłek na etapie przygotowywania żywności. Tak więc moja wątroba, a następnie wycinamy filmy i kanaliki, ponownie myjemy i przenosimy już przygotowaną wątrobę na patelnię.
napełnij wątrobę czystą przefiltrowaną wodą, dodaj sól do smaku, wymieszaj.
Usuń łuskę z cebuli i dodaj ją w całości do garnka z ciasteczkami. Tam wysyłamy liście laurowe umyte pod bieżącą wodą.
stawiamy patelnię na dużym ogniu i czekamy, aż płyn się zagotuje. Kiedy tak się stanie, zmniejsz ogień do minimum i gotuj wątrobę od tego momentu przez 15 minut. W tym procesie dodaj przyprawy do smaku. Na przykład dobrze byłoby dodać ziarna pieprzu (możesz wymieszać), suszone pachnące zioła. Ogólnie rzecz biorąc, w tej kwestii skupiamy się na własnych preferencjach.
jeśli wątroba jest gotowana dla dziecka, lepiej wykluczyć wszystkie przyprawy i zioła, dodając tylko odrobinę soli.
po podaniu określonego czasu spuszczamy wodę z patelni i podajemy wątrobę do stołu z dowolnym dodatkiem. Nie zapomnij usunąć cebuli, liści laurowych i innych przypraw. Płatki zbożowe, makaron, gotowane ziemniaki, gotowane lub gotowane na parze warzywa są idealne do wątroby. Możesz podawać wątrobę ze świeżymi warzywami i ziołami. I oczywiście! Nie zapomnij o ulubionych sosach, które doskonale uzupełnią smak wątroby. Kremowe sosy są szczególnie harmonijne z gotowaną wątrobą.
tak przygotowaną wątrobę można dodać do sałatek. Jeśli zmielisz go blenderem, łatwo jest przygotować nadzienie do naleśników. Możesz nawet po prostu ugotować kanapki z taką wątrobą - otrzymasz pożywną przekąskę. Ogólnie rzecz biorąc, wygodne danie, a jednocześnie lekkie, satysfakcjonujące i smaczne! Przygotowanie go, jak wyraźnie widać, jest łatwe i szybkie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g