skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne produkty. Oczywiście lepiej jest wziąć mięso na parze. Przekonaj się, które części najbardziej Ci się podobają. Oczywiście szyjka wieprzowa jest idealna do kebabu-zawiera smugi tłuszczu, a kebab nie będzie suchy. Mam boczek wieprzowy-Lubię mięso grubsze i grubsze. Majonez jest oczywiście najlepszy w domu-własnego przygotowania. Majonez kupiony w sklepie wcale nie jest dobry dla organizmu.
Krok 2:
Dobrze umyj mięso, pokrój na średnie kawałki. Nie zmniejszaj, w przeciwnym razie Kebab okaże się suchy.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie lub półpierścienie.
Krok 4:
W dużym pojemniku do marynowania włóż pokrojone mięso, a następnie cebulę. Pamiętaj wszystko rękami, aby cebula dała sok.
Krok 5:
Posolić mięso. W tym momencie możesz dodać ulubione zioła i przyprawy do marynaty. Ktoś lubi czosnek i ziele angielskie, a ktoś bardziej aromatyczną opcją jest tymianek i rozmaryn. A może lubisz chmiel-suneli lub wędzoną paprykę.
Krok 6:
Dodaj majonez. Oczywiście, jeśli chcesz, możesz zastąpić majonez śmietaną lub jogurtem, a nawet kefirem.
Krok 7:
Wymieszaj i pozwól kebabowi zaparzyć. Czas marynowania od 2 godzin do 2 dni. Mięso i cebula powinny dać obfity sok.
Krok 8:
Rozpal Drewno. Priorytetem podczas smażenia grilla jest oczywiście drewno brzozowe-dzięki nim mięso jest bardziej aromatyczne. Poczekaj, aż ogień ustąpi i pozostaną gorące węgle. Nawiasem mówiąc, możesz użyć węgla fabrycznego i po prostu rozgrzać węgle sklepowe.
Krok 9:
Szaszłyki należy również dobrze umyć, a następnie kalcynować bezpośrednio na grillu. Nawlecz kawałki mięsa na szaszłyki i gotuj na grillu. Pamiętaj, aby obracać wystarczająco często, aby mięso się nie przypaliło. Ponadto, jeśli masz mocno tłuste mięso, kapiący z niego tłuszcz może spowodować ponowne zapalenie się płomienia. Uważaj na to!
Krok 10:
Podawaj szaszłyki bezpośrednio na szaszłykach.
Krok 11:
Lub możesz ułożyć kawałki smażonego mięsa na dużym talerzu lub talerzu. Smacznego!
podawaj szaszłyki na gorąco ze świeżymi warzywami sezonowymi lub ze świeżymi sałatkami warzywnymi i ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g