skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki, których będziemy potrzebować. Cóż, zacznijmy! Wszystko jest szybkie i proste. Twaróg przetarty przez sito. Mam 5% tłuszczu. Lepiej nie brać zbyt tłustego, może wyciekać podczas smażenia. Rodzynki umyte, wysuszone. Zawsze używam skrobi tylko kukurydzianej. Żółtka można zastąpić jajkiem, ale wydaje mi się, że masa jest bardziej stabilna. Cukier można dodać do smaku.
Krok 2:
Wszystko wymieszałem, dobrze wymieszałem. Rodzynki dodane na samym końcu. Masa twarogowa jest gotowa. Odstaw na 10 minut.
Krok 3:
Przed i podczas formowania ręce należy nasmarować olejem roślinnym, ponieważ masa jest dość lepka. Lepiej też posypać powierzchnię, na której rozłożę serniki skrobią.
Krok 4:
Z tej ilości twarogu dostałem 7 średnich serników.
Krok 5:
Na wierzch można również posypać skrobią. Ale nie można tego zrobić. Na zdjęciach może się wydawać, że skrobia zniknęła znacznie więcej. Ale nie!!! Jest bardzo lekki. W sumie do panierowania i posypywania serników Zajęło mi 10 g. Jeśli ręce są zawsze dobrze naoliwione, skrobia może uciec mniej.
Krok 6:
I formuję serniki w kształcie krążka.
Krok 7:
Smażyć na oleju roślinnym, na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor.
Krok 8:
Bardzo wygodne do obracania za pomocą silikonowej szpatułki!Jak widać, myrniki dobrze zachowują swój kształt i nie płyną podczas smażenia.
Krok 9:
I to wszystko, serniki są gotowe!!!
Krok 10:
Możesz podawać ze śmietaną, skondensowanym mlekiem, dżemem, dżemem, świeżymi jagodami. Do woli, jak chcesz.
Krok 11:
W razie potrzeby posyp cukrem pudrem! To są serniki w środku. Okazują się delikatne, pachnące, umiarkowanie słodkie, dobrze zachowują swój kształt. pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i będzie przydatny!!! Miłego nastroju dla wszystkich!!!
są równie delikatne, stabilne i dobrze zachowują się podczas smażenia. Jedyną niedogodnością przy przygotowywaniu tych serników jest lepkość masy. Ale ręce nasmarowane olejem roślinnym rozwiązują ten problem! Dołącz do nas!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g