pieczarki z grilla z czosnkiem i oliwą z oliwek

bardzo smaczne i niskokaloryczne danie jest idealne na wiejskie spotkania. Uwielbiam grzyby! Pieczarki z grilla to po prostu przejadanie się, zwłaszcza latem, kiedy jedziemy z rodziną na piknik. Te grzyby zawsze sprawiają, że nasz lunch, kolacja lub piknik są wspaniałe!
ChoinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 72 % 13 g
węglowodany 6 % 1 g
135 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

tworzymy najprostszą marynatę z mieszanki oliwy z oliwek, pieprzu, soli, zmiażdżonych ząbków czosnku, a może także ziół. Mieszamy różne składniki i dodajemy do nich pieczarki. Grzybów nie należy myć.

przynajmniej jeśli są kupowane. Faktem jest, że pieczarki wchłaniają płyny prawie jak gąbka i nie potrzebujemy w nich dodatkowej wilgoci. Na impregnację marynaty dajemy im godzinę. Po godzinie kładziemy pieczarki na grillu i odwracamy boki do żaru co 5 minut.

pieczone pieczarki z grilla pięknie podajemy do stołu (lub do obrusu, jeśli mówimy o pikniku).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy