naleśniki na mleku i wodzie z ciastem z kapusty
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
jak zrobić naleśniki z kapustą? To nie jest trudne!
drobno posiekaj kapustę, zalej ją wodą(kapusta powinna być całkowicie zanurzona). Gotuj przez 5 minut. Odcedź wodę, pozostaw kapustę do ostygnięcia.
połącz jajko, cukier, sodę w osobnej misce. Dodaj mleko, wodę i olej roślinny.
wymieszaj mąkę z kapustą. Stopniowo dodając mieszankę mleka i jajek, wymieszaj.
teraz możesz upiec naleśniki.
naleśniki z kapustą lepiej podawać ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g