pyszne jajecznica z serem na śniadanie

Szybka glazura z serem i kiełbaskami w nowy sposób! Oryginalny przepis na przygotowanie wspaniałej jajecznicy na śniadanie w piętnaście minut, która z pewnością spodoba się jej niezwykłym smakom!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 14 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne jajecznicę na śniadanie, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bierzemy dwa jajka i oddzielamy białko od żółtka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż żółtka i białka w różnych miskach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bardzo drobno posiekaj ugotowane warzywa i pokrój kiełbasę w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj trzydzieści gramów twardego sera na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij białka w misce mikserem, wcześniej dodając sól do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ubij białka na gęstą masę w emaliowanych, ceramicznych lub szklanych naczyniach, w żadnym wypadku nie aluminiowych, ponieważ białka staną się szare.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj posiekane warzywa z posiekaną kiełbasą do miski z ubitymi białkami i bardzo delikatnie wymieszaj łopatką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj patelnię niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż ugotowane białko z nadzieniem, dzieląc je na dwie w przybliżeniu identyczne części.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wykonujemy osobliwe rowki w każdej z nadziewanych części białka i dodajemy do każdej z nich trochę sera z żółtkiem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj trochę więcej sera do każdej z nadziewanych części białka, do smaku mieszankę papryki, a następnie ponownie dodaj resztę sera i udekoruj szczyptą papryki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włącz piec na średnim ogniu, włóż patelnię i zamknij pokrywkę, pozostaw do gotowania na dziesięć minut, po czym wyłącz piec i pozostaw jajecznicę na około pięć minut, aby osiągnąć pełną gotowość.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego i pysznego śniadania!

jajecznica na śniadanie-glazura na nowo! "Znowu jajecznica? Nie możesz zrobić czegoś ciekawszego na śniadanie?"- tak czasami domownicy wyrzucają żony i matki.
a na próżno! Jajka rano są bardzo przydatne, podobnie jak długie węglowodany, pomagają żołądkowi aktywnie pracować, a my nie możemy być głodni. Aby wszyscy byli zadowoleni i nie narzekali rano, istnieje wspaniały przepis na pyszne jajecznicę z serem, który z pewnością spodoba się całej rodzinie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal / 100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal / 100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal / 100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy