skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszne jajecznicę na śniadanie, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Bierzemy dwa jajka i oddzielamy białko od żółtka.
Krok 3:
Rozłóż żółtka i białka w różnych miskach.
Krok 4:
Bardzo drobno posiekaj ugotowane warzywa i pokrój kiełbasę w drobną kostkę.
Krok 5:
Zetrzyj trzydzieści gramów twardego sera na drobnej tarce.
Krok 6:
Ubij białka w misce mikserem, wcześniej dodając sól do smaku.
Krok 7:
Ubij białka na gęstą masę w emaliowanych, ceramicznych lub szklanych naczyniach, w żadnym wypadku nie aluminiowych, ponieważ białka staną się szare.
Krok 8:
Dodaj posiekane warzywa z posiekaną kiełbasą do miski z ubitymi białkami i bardzo delikatnie wymieszaj łopatką.
Krok 9:
Nasmaruj patelnię niewielką ilością oleju roślinnego i rozłóż ugotowane białko z nadzieniem, dzieląc je na dwie w przybliżeniu identyczne części.
Krok 10:
Wykonujemy osobliwe rowki w każdej z nadziewanych części białka i dodajemy do każdej z nich trochę sera z żółtkiem.
Krok 11:
Dodaj trochę więcej sera do każdej z nadziewanych części białka, do smaku mieszankę papryki, a następnie ponownie dodaj resztę sera i udekoruj szczyptą papryki.
Krok 12:
Włącz piec na średnim ogniu, włóż patelnię i zamknij pokrywkę, pozostaw do gotowania na dziesięć minut, po czym wyłącz piec i pozostaw jajecznicę na około pięć minut, aby osiągnąć pełną gotowość.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego i pysznego śniadania!
jajecznica na śniadanie-glazura na nowo! "Znowu jajecznica? Nie możesz zrobić czegoś ciekawszego na śniadanie?"- tak czasami domownicy wyrzucają żony i matki.
a na próżno! Jajka rano są bardzo przydatne, podobnie jak długie węglowodany, pomagają żołądkowi aktywnie pracować, a my nie możemy być głodni. Aby wszyscy byli zadowoleni i nie narzekali rano, istnieje wspaniały przepis na pyszne jajecznicę z serem, który z pewnością spodoba się całej rodzinie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal / 100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g