Koreańska Sałatka z cukinii na zimę

taka pyszność, ile zawsze gotuję! Przepis na bardzo smaczne i pikantne danie w puszkach z warzywami, które z pewnością zaskoczy swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 18 % 2 g
węglowodany 73 % 8 g
57 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej koreańskiej sałatki z cukinii na zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj sos sałatkowy i włóż czosnek, przepuszczony przez specjalną prasę, do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj dwie łyżki koreańskiej przyprawy marchewkowej do miski czosnku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj do miski do czosnku z przyprawą dwie łyżki soli do solenia, sto gramów cukru i mieszaj, aż będzie gładka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na koreańskiej tarce pocieramy trzy kilogramy cukinii, które dla wygody przygotowania sałatki naprzemiennie i pocieramy pięćset gramami marchwi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pięćset gramów cebuli w cienkie półpierścienie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzej patelnię na kuchence z dodanymi do niej stu gramami oleju roślinnego i rozłóż cebulę, którą smażymy, aż będzie przezroczysta, mieszając łopatką, a następnie dodaj mieszankę czosnku do gorącej cebuli na patelni i dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż powstałą gorącą mieszankę cebuli i czosnku do cukinii z marchewką i dobrze wymieszaj rękami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj sto mililitrów 9% octu do rondla z warzywami i przyprawami i ponownie dobrze wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ugotowaną sałatkę układamy w wysterylizowanych słoikach i zalewamy sokiem, który podczas gotowania przydzielił cukinię. Wlej zimną wodę do rondla, rozłóż serwetkę, aby słoiki nie stykały się z dnem, odsłoń je i sterylizuj od momentu wrzenia w rondlu przez piętnaście minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrywamy słoiki kratą gotową na zimę sałatką, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym usuwamy je w wygodnym miejscu do przechowywania. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie pysznej koreańskiej sałatki z cukinii w domu razem! Smacznego dla wszystkich!

przygotowanie na zimę nie jest trudne do przygotowania! Wspaniały sposób na koreańską cukinię w puszkach, którą możesz zjeść od razu! Budżetowa i bardzo smaczna sałatka, której zawsze brakuje! Świetnie nadaje się do przyprawiania zup i dań głównych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy