skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej koreańskiej sałatki z cukinii na zimę.
Krok 2:
Przygotuj sos sałatkowy i włóż czosnek, przepuszczony przez specjalną prasę, do miski.
Krok 3:
Dodaj dwie łyżki koreańskiej przyprawy marchewkowej do miski czosnku.
Krok 4:
Dodaj do miski do czosnku z przyprawą dwie łyżki soli do solenia, sto gramów cukru i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 5:
Na koreańskiej tarce pocieramy trzy kilogramy cukinii, które dla wygody przygotowania sałatki naprzemiennie i pocieramy pięćset gramami marchwi.
Krok 6:
Pokrój pięćset gramów cebuli w cienkie półpierścienie.
Krok 7:
Podgrzej patelnię na kuchence z dodanymi do niej stu gramami oleju roślinnego i rozłóż cebulę, którą smażymy, aż będzie przezroczysta, mieszając łopatką, a następnie dodaj mieszankę czosnku do gorącej cebuli na patelni i dokładnie wymieszaj.
Krok 8:
Rozłóż powstałą gorącą mieszankę cebuli i czosnku do cukinii z marchewką i dobrze wymieszaj rękami.
Krok 9:
Dodaj sto mililitrów 9% octu do rondla z warzywami i przyprawami i ponownie dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Ugotowaną sałatkę układamy w wysterylizowanych słoikach i zalewamy sokiem, który podczas gotowania przydzielił cukinię. Wlej zimną wodę do rondla, rozłóż serwetkę, aby słoiki nie stykały się z dnem, odsłoń je i sterylizuj od momentu wrzenia w rondlu przez piętnaście minut.
Krok 11:
Pokrywamy słoiki kratą gotową na zimę sałatką, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym usuwamy je w wygodnym miejscu do przechowywania. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, gotowanie pysznej koreańskiej sałatki z cukinii w domu razem! Smacznego dla wszystkich!
przygotowanie na zimę nie jest trudne do przygotowania! Wspaniały sposób na koreańską cukinię w puszkach, którą możesz zjeść od razu! Budżetowa i bardzo smaczna sałatka, której zawsze brakuje! Świetnie nadaje się do przyprawiania zup i dań głównych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g