szaszłyki z ziemniakami w piekarniku

Kebab przy złej pogodzie, a nie w naturze? Łatwo z takim przepisem! Kebab niekoniecznie jest grillem, węglem i jagnięciną! Szaszłyki w piekarniku-spektakularne danie!Ziemniaki są nasączone sokiem z mięsa i są bardzo smaczne! Gorące ziemniaki z kebabem, gotowane w piekarniku bezpośrednio z upałem z upałem!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 8 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 32 % 9 g
169 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Pokrój mięso na małe kawałki i włóż do miski;
2. Cebulę pokroić w krążki i dodać do mięsa;
3. Dodaj sól i przyprawy do smaku;
4. Dodaj ocet jabłkowy i olej roślinny;
5. Wszystko wymieszać;
6. Przykryj miskę mięsa folią spożywczą;
7. Pozostaw mięso do marynowania na 1,5-2 godziny w lodówce;
8. Moczyć drewniane szaszłyki w wodzie, aby nie paliły się w piekarniku podczas gotowania kebaba;
9. Po 1,5-2 godzinach obierz i pokrój ziemniaki w plastry o grubości 0,5 cm;
10. Nasmaruj formę olejem roślinnym;
11. Włożyć ziemniaki do formy, posolić;
12. Wyjmij drewniane szaszłyki z wody i nawlecz na nie kawałki mięsa, na przemian z krążkami cebuli;
13. Połóż szaszłyki i pozostałą cebulę na ziemniakach;
14. Wlej bardzo mało wody do formy, przykryj formę folią;
15. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut;
16. 15 minut przed końcem gotowania usuń folię i piecz bez niej, aż powstanie złoty kolor.
smacznego!

zgodnie z technologią szaszłyk z ziemniakami z piekarnika praktycznie nie różni się od gotowanego na grillu, ale zamiast szaszłyków mięso piecze się na drewnianych szaszłykach. W wersji klasycznej stosuje się kurczaka lub wieprzowinę, odpowiednia jest również wołowina lub jagnięcina, jeśli tylko filet jest świeży. Całkowity czas, bez marynowania grilla, 40-50 minut. Dzięki temu przepisowi mięso jest delikatne i miękkie, a ziemniaki bardziej aromatyczne i soczyste. Uwielbiasz szaszłyki w naturze i złote ziemniaki, aromat szaszłyków mięsnych i prażonej cebuli? W takim razie dzisiejszy przepis na domowy kebab z ziemniakami, który można łatwo przygotować w domu bez większego wysiłku – jest tym, czego potrzebujesz. Zwłaszcza jeśli sezon wcale nie jest letni, ale naprawdę chcę zjeść, jak na letnim pikniku w kraju. Weź pikle i nakryj" letni " stół! Niezapomniany smak domowego grilla sprawi, że zanurzysz się w atmosferze prawdziwego letniego pikniku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy