skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybierz niezbędne produkty i przyprawy, aby przygotować upragnioną i szybką Super pizzę z niezrównanym pysznym ciastem na patelni.
Krok 2:
Przygotuj ciasto na pizzę i rozbij trzy jaja kurze do miski, dodaj trzy łyżki majonezu, trzy łyżki kwaśnej śmietany, dodaj sól do smaku i wymieszaj trzepaczką.
Krok 3:
Dodaj szczyptę włoskich ziół do miski smakowej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Przesiej sto trzydzieści gramów mąki do miski i dodaj nie więcej niż ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką i odłóż miskę z gotowym ciastem na bok.
Krok 6:
Pokrój na kawałki osiemdziesiąt gramów pół wędzonej kiełbasy i siedem oliwek.
Krok 7:
Pokrój cztery pomidory koktajlowe w cienkie plasterki, które można zastąpić dowolnymi świeżymi pomidorami i zetrzyj sto gramów twardego sera na grubej tarce.
Krok 8:
Na patelni rozgrzanej na kuchence z niewielką ilością oleju roślinnego rozprowadzamy ciasto, zmniejszamy ogień kuchenki i zamykamy patelnię pokrywką na minutę, aż"złapie & quot; ciasto.
Krok 9:
Rozłóż posiekaną kiełbasę na cieście, dodaj dwie łyżki keczupu, rozłóż posiekane oliwki, pomidory koktajlowe, dodaj włoskie zioła i czarny pieprz do smaku.
Krok 10:
Dodaj obficie starty ser na wierzchu i przykryj pokrywką, pozostaw na kuchence, aż ser całkowicie się rozpuści.
Krok 11:
Udekoruj pizzę na wierzchu koperkiem i natką pietruszki.
Krok 12:
Przenosimy pizzę z patelni na talerz, kroimy na porcje i podajemy.
Krok 13:
Smacznego dla wszystkich!
pyszna i pożądana Super pizza, którą można przygotować z różnymi dodatkami, radzimy naszą - sprawdzoną! Jeśli kochasz pizzę tak jak my, Zrób ją według naszego przepisu!
narodowe danie kuchni włoskiej z chrupiącym ciastem, soczystym nadzieniem, roztopionym serem i aromatycznym sosem pomidorowym to niesamowicie smaczny, apetyczny i zdrowy posiłek. Dzięki przepisowi kucharza Raffaelle Esposito, który upiekł pizzę dla włoskiej królowej Margarity, stała się znana na całym świecie.
Królowa bardzo lubiła danie genialne w swojej prostocie, więc musiała pilnie nazwać pizzę jej imieniem. Do przygotowania klasycznej pizzy stosuje się tylko produkty naturalne, sosy bez wzmacniaczy smaku, sery bez dodatku tłuszczów roślinnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466 kcal/100g
- Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g