Domowa Szybka Pizza z kiełbasą na patelni

gotuje się w 5 minut i je w jednym posiłku! Upragnione danie z rozciągliwym serem i niezrównanym pysznym ciastem pomoże zaoszczędzić czas i pieniądze! Nasza pizza zawsze działa świetnie!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 50 % 23 g
węglowodany 28 % 13 g
286 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wybierz niezbędne produkty i przyprawy, aby przygotować upragnioną i szybką Super pizzę z niezrównanym pysznym ciastem na patelni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ciasto na pizzę i rozbij trzy jaja kurze do miski, dodaj trzy łyżki majonezu, trzy łyżki kwaśnej śmietany, dodaj sól do smaku i wymieszaj trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj szczyptę włoskich ziół do miski smakowej i dokładnie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej sto trzydzieści gramów mąki do miski i dodaj nie więcej niż ćwierć łyżeczki proszku do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką i odłóż miskę z gotowym ciastem na bok.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój na kawałki osiemdziesiąt gramów pół wędzonej kiełbasy i siedem oliwek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój cztery pomidory koktajlowe w cienkie plasterki, które można zastąpić dowolnymi świeżymi pomidorami i zetrzyj sto gramów twardego sera na grubej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na patelni rozgrzanej na kuchence z niewielką ilością oleju roślinnego rozprowadzamy ciasto, zmniejszamy ogień kuchenki i zamykamy patelnię pokrywką na minutę, aż"złapie & quot; ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż posiekaną kiełbasę na cieście, dodaj dwie łyżki keczupu, rozłóż posiekane oliwki, pomidory koktajlowe, dodaj włoskie zioła i czarny pieprz do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj obficie starty ser na wierzchu i przykryj pokrywką, pozostaw na kuchence, aż ser całkowicie się rozpuści.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Udekoruj pizzę na wierzchu koperkiem i natką pietruszki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przenosimy pizzę z patelni na talerz, kroimy na porcje i podajemy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego dla wszystkich!

pyszna i pożądana Super pizza, którą można przygotować z różnymi dodatkami, radzimy naszą - sprawdzoną! Jeśli kochasz pizzę tak jak my, Zrób ją według naszego przepisu!
narodowe danie kuchni włoskiej z chrupiącym ciastem, soczystym nadzieniem, roztopionym serem i aromatycznym sosem pomidorowym to niesamowicie smaczny, apetyczny i zdrowy posiłek. Dzięki przepisowi kucharza Raffaelle Esposito, który upiekł pizzę dla włoskiej królowej Margarity, stała się znana na całym świecie.
Królowa bardzo lubiła danie genialne w swojej prostocie, więc musiała pilnie nazwać pizzę jej imieniem. Do przygotowania klasycznej pizzy stosuje się tylko produkty naturalne, sosy bez wzmacniaczy smaku, sery bez dodatku tłuszczów roślinnych.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy