skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozbij dwa jaja kurze do filiżanki, dodaj sól, pieprz, zioła do smaku i dobrze wymieszaj, aż będą gładkie.
Krok 2:
Pokrój bochenek białego chleba na kawałki odpowiednie do przygotowania grzanek.
Krok 3:
Zetrzyj kawałek kiełbasy na grubej tarce.
Krok 4:
Podgrzej patelnię z dodanym do niej olejem roślinnym na średnim ogniu i bardzo dokładnie namocz kromki chleba w jajku po obu stronach.
Krok 5:
Rozłóż smażyć kromki chleba na rozgrzanej patelni.
Krok 6:
Dobrze smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Krok 7:
Po ułożeniu grzanek na talerzu nakładamy na każdy ser topiony.
Krok 8:
Wymieszaj topiony ser z startym servelatem.
Krok 9:
Posyp danie drobno posiekanymi ziołami i podawaj na śniadanie. Życzę wszystkim dobrego nastroju i apetytu!
na pewno nie jadłeś takich pysznych grzanek, świetnie nadają się zarówno do piwa, jak i na obfite śniadanie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g