grzanki z serem i startą kiełbasą

sprawdzony przepis na pyszne śniadanie w 5 minut! Szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci cię swoim oryginalnym smakiem i nie pozostanie na stole przez długi czas!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 48 % 27 g
węglowodany 30 % 17 g
336 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozbij dwa jaja kurze do filiżanki, dodaj sól, pieprz, zioła do smaku i dobrze wymieszaj, aż będą gładkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój bochenek białego chleba na kawałki odpowiednie do przygotowania grzanek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj kawałek kiełbasy na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej patelnię z dodanym do niej olejem roślinnym na średnim ogniu i bardzo dokładnie namocz kromki chleba w jajku po obu stronach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż smażyć kromki chleba na rozgrzanej patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze smażyć na złoty kolor z każdej strony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po ułożeniu grzanek na talerzu nakładamy na każdy ser topiony.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj topiony ser z startym servelatem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp danie drobno posiekanymi ziołami i podawaj na śniadanie. Życzę wszystkim dobrego nastroju i apetytu!

na pewno nie jadłeś takich pysznych grzanek, świetnie nadają się zarówno do piwa, jak i na obfite śniadanie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cervelat - 425   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy