Udekoruj ryż z cebulą i marchewką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj cebulę.
Krok 2:
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Krok 3:
Wlej olej roślinny do garnka z grubym dniem. Dodaj cebulę, podsmaż trochę. Następnie dodaj marchewki.
Krok 4:
Warzywa podsmaż i dodaj ryż. Ryż z warzywami należy smażyć przez 5 minut.
Krok 5:
Następnie wlej wodę i dodaj sól. Gotuj ryż pod przykryciem, aż ugotuje się cała woda.
Krok 6:
Następnie wymieszaj ryż, przykryj te pokrywką, wyłącz ogrzewanie i odstaw na 10 minut. Udekoruj gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g