ciasto z galaretką na płatkach owsianych i majonezie z mięsem mielonym
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1.podsmaż cebulę
2.dodaj mięso mielone, sól, pieprz, doprowadź do miękkości
3.wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem
4.nasmaruj dzieloną formę olejem, posyp bułką tartą
5.0,5 kawałków ciasta wlać do formy
6.rozłóż nadzienie
7.wlać pozostałe ciasto
8.piec w 200gr. 20-30 minut
9.sprawdź gotowość różdżką
smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mielony Indyk - 161 kcal/100g