ciasto galaretkowe na płatkach owsianych i majonezie z mięsem mielonym

delikatne ciasto, bardzo bogata przekąska! Ciasto jako niezależne danie możesz dodać szklankę kefiru.
rcr23Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 40 % 17 g
węglowodany 33 % 14 g
244 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1.podsmaż cebulę
2.dodaj mięso mielone, sól, pieprz, doprowadź do miękkości
3.wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem
4.nasmaruj dzieloną formę olejem, posyp bułką tartą
5.0,5 kawałków ciasta wlać do formy
6.rozłóż nadzienie
7.wlać pozostałe ciasto
8.piec w 200gr. 20-30 minut
9.sprawdź gotowość różdżką
smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mielony Indyk - 161   kcal/100g

Podobne przepisy