air Pie w pośpiechu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij cukier i jajka na białą pianę (około 1 minuty)
Krok 2:
Dodaj kefir i sodę. Ubić.
Krok 3:
Wlej olej roślinny i kontynuuj ubijanie.
Krok 4:
Dodaj mąkę. Ubij wszystko, aż będzie gładkie
Krok 5:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i zalej ciasto. Umieść piec w powolnej kuchence na 55 minut w temperaturze 160 stopni, a w piekarniku na 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6:
Gdy ciasto będzie gotowe, ostudź je.
Krok 7:
Przygotuj lukier. Aby to zrobić, wymieszaj czekoladę, cukier, śmietanę i masło. Ustaw na małym ogniu i ciągle mieszaj. Glazura powinna gotować się przez 1-2 minuty. Ochłodź ją.
Krok 8:
Posmaruj ciasto lukrem.
Krok 9:
Udekoruj ciasto orzechami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g