skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Grzyby są najlepsze pieczarki lub białe, zwłaszcza jeśli gotujesz dla gości.
Krok 2:
Gotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie.
Krok 3:
Podczas gotowania mięsa opłucz, oczyść i pokrój grzyby na małe kawałki.
Krok 4:
Pokrój cebulę w kostkę lub pokrój w półpierścienie.
Krok 5:
Pokrój gotowe mięso na niezbyt małe kawałki.
Krok 6:
Cebulę lekko podsmażyć na oleju roślinnym.
Krok 7:
Gdy tylko cebula zacznie nabierać złotego koloru, dodaj grzyby, regularnie mieszając, aby odparować wodę na małym ogniu. I smaż przez 5 minut.
Krok 8:
Podczas gotowania grzybów zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 9:
Gdy grzyby są lekko smażone, dodaj filet z kurczaka, pieprz i sól do smaku, wymieszaj i smaż przez kolejne 7-10 minut na małym ogniu.
Krok 10:
Na suchą patelnię wsyp mąkę i lekko usmaż.
Krok 11:
Dodaj śmietanę do mąki i zagotuj.
Krok 12:
Dodaj kremową masę do grzybów i kurczaka, dokładnie wymieszaj. Spróbuj soli.
Krok 13:
Rozłóż gotową masę w doniczkach, ale nie do samej góry.
Krok 14:
Na wierzchu umieść warstwę okruchów sera w garnkach. Nie zamykając garnków pokrywką, włóż do piekarnika. Piec w 180°C przez około 25-30 minut.
Krok 15:
Gdy ser się zrumieni, danie jest gotowe! Okazało się, że jest to piękny, pachnący Typ julienne. Danie można jeść bezpośrednio z garnków lub układać na porcjach. Smacznego dla wszystkich!
zaskakująco smaczne i delikatne danie. Z powodzeniem możesz przygotować nawet na wakacje. Prawdziwy przysmak! Można gotować przy użyciu grzybów leśnych i boczniaków. Julienne okaże się nie mniej smaczna i nie straci aromatu i smaku grzybów. Spróbuj gotować, a to danie stanie się stałym elementem menu Twojej rodziny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g