pieczarki w doniczkach z serem cebula kurczak

wyjątkowe danie, a przepis jest bardzo prosty. Szybko się gotuje. Danie jest bardzo zdrowe i satysfakcjonujące. Bogaty w białka i łatwo przyswajalny przez organizm. Możesz bezpiecznie przygotować się na wizytę przyjaciół i przyjęcie gości. Docenią jego niesamowity smak. Julienne można uzupełnić ziołami, ostrą papryką. Możesz podawać z dowolnymi świeżymi warzywami i napojami. Sok pomidorowy jest idealny.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 11 g
tłuszcze 46 % 13 g
węglowodany 14 % 4 g
187 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Grzyby są najlepsze pieczarki lub białe, zwłaszcza jeśli gotujesz dla gości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podczas gotowania mięsa opłucz, oczyść i pokrój grzyby na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w kostkę lub pokrój w półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój gotowe mięso na niezbyt małe kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cebulę lekko podsmażyć na oleju roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gdy tylko cebula zacznie nabierać złotego koloru, dodaj grzyby, regularnie mieszając, aby odparować wodę na małym ogniu. I smaż przez 5 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podczas gotowania grzybów zetrzyj ser na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy grzyby są lekko smażone, dodaj filet z kurczaka, pieprz i sól do smaku, wymieszaj i smaż przez kolejne 7-10 minut na małym ogniu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na suchą patelnię wsyp mąkę i lekko usmaż.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj śmietanę do mąki i zagotuj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj kremową masę do grzybów i kurczaka, dokładnie wymieszaj. Spróbuj soli.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż gotową masę w doniczkach, ale nie do samej góry.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na wierzchu umieść warstwę okruchów sera w garnkach. Nie zamykając garnków pokrywką, włóż do piekarnika. Piec w 180°C przez około 25-30 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gdy ser się zrumieni, danie jest gotowe! Okazało się, że jest to piękny, pachnący Typ julienne. Danie można jeść bezpośrednio z garnków lub układać na porcjach. Smacznego dla wszystkich!

zaskakująco smaczne i delikatne danie. Z powodzeniem możesz przygotować nawet na wakacje. Prawdziwy przysmak! Można gotować przy użyciu grzybów leśnych i boczniaków. Julienne okaże się nie mniej smaczna i nie straci aromatu i smaku grzybów. Spróbuj gotować, a to danie stanie się stałym elementem menu Twojej rodziny!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy