koperty kapusty z serem

fajne, szybkie, gorące danie z jarmużu. Spróbuj!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 52 % 12 g
126 kcal
IG: 42 / 0 / 58

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podstawa: Wytnij łodygę z główki kapusty. Połóż główkę kapusty na talerzu, włóż do kuchenki mikrofalowej na 5-7 minut, wyjmij, usuń liście. Powoli ostrożnie rozwijaj liście kapusty. Jeśli liście są słabo opóźnione, włóż je do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2-3 minuty. Liście powinny być miękkie, prawie gotowe. I możesz po prostu ugotować główkę kapusty we wrzącej wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Odetnij wszystkie zgrubienia. I możesz je pokonać młotkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Tak jest!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nadzienie: ser pokroić w plasterki. Możesz dodać grzyby, kiełbasę i szynkę itp. do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Koperta: połóż ser na liściu kapusty i zwiń.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tak!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj mleko, sól do jajek i wstrząśnij widelcem lub trzepaczką. Zwiń kopertę kapusty w mące.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz w jajku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zwiń bułkę tartą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smaż koperty z obu stron, aż będą dobrze rumiane na małym ogniu, na oleju. Połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Oto taka koperta w środku. Lepiej jest podawać koperty na ciepło. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy