skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podstawa: Wytnij łodygę z główki kapusty. Połóż główkę kapusty na talerzu, włóż do kuchenki mikrofalowej na 5-7 minut, wyjmij, usuń liście. Powoli ostrożnie rozwijaj liście kapusty. Jeśli liście są słabo opóźnione, włóż je do kuchenki mikrofalowej na kolejne 2-3 minuty. Liście powinny być miękkie, prawie gotowe. I możesz po prostu ugotować główkę kapusty we wrzącej wodzie.
Krok 2:
Odetnij wszystkie zgrubienia. I możesz je pokonać młotkiem.
Krok 3:
Tak jest!
Krok 4:
Nadzienie: ser pokroić w plasterki. Możesz dodać grzyby, kiełbasę i szynkę itp. do smaku.
Krok 5:
Koperta: połóż ser na liściu kapusty i zwiń.
Krok 6:
Tak!
Krok 7:
Dodaj mleko, sól do jajek i wstrząśnij widelcem lub trzepaczką. Zwiń kopertę kapusty w mące.
Krok 8:
Zanurz w jajku.
Krok 9:
Zwiń bułkę tartą.
Krok 10:
Smaż koperty z obu stron, aż będą dobrze rumiane na małym ogniu, na oleju. Połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 11:
Oto taka koperta w środku. Lepiej jest podawać koperty na ciepło. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g