chleb pita nadziewany szynką i serem

szybkie i wygodne gotowanie dla gości i bliskich!!! I z herbatą i piwem. Szybko, prosto i smacznie
HelenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 51 % 21 g
węglowodany 17 % 7 g
271 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

pokrój chleb pita na talerze, 10-12 cm każdy. Połóż na chlebie pita, zwiń. Umieść na patelni, bez dodawania oleju, na niskiej temperaturze, aby ser miał czas na stopienie. Możesz zamknąć pokrywkę. Możesz również dodać zielenie. Smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g

Podobne przepisy