pankejki w 10 minut

świetne śniadanie w 10 minut!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 18 % 9 g
węglowodany 69 % 34 g
245 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przesiej mąkę, dodaj cukier i dokładnie wymieszaj proszek do pieczenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie dokładnie wymieszaj jajka , mleko i masło.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy wszystko jest wstrząśnięte masą mleka, jajek i masła , dodajemy stopniowo mąkę zmieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia, otrzymujemy ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć na małym ogniu przez 1 minutę z każdej strony i podawać na gorąco.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

szybko i smacznie

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy