cukinia czosnkowo-orzechowa

doskonałe danie z cukinii, jako niezależne danie i kompatybilne z mięsem.
Sasha ShapovalovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 2 g
tłuszcze 61 % 11 g
węglowodany 28 % 5 g
127 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

cukinię umyj, pokrój na duże kawałki, Posol i pozwól sokowi spłynąć

smażyć na oleju słonecznikowym, na dużym ogniu na dużej patelni, aby cukinia była w jednej warstwie.
cukinia jest smażona, nie rozpada się i pozostaje chrupiąca, dokładnie to, czego potrzebujemy.

przygotowanie sosu:

posiekaj orzechy wałkiem do ciasta, drobno posiekaj natkę pietruszki, przełóż czosnek przez czosnek.

dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i wszystko dobrze wymieszaj.

Połącz cukinię z dressingiem, delikatnie wymieszaj.

podawaj zarówno na ciepło, jak i na zimno

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy