cukinia czosnkowo-orzechowa
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
cukinię umyj, pokrój na duże kawałki, Posol i pozwól sokowi spłynąć
smażyć na oleju słonecznikowym, na dużym ogniu na dużej patelni, aby cukinia była w jednej warstwie.
cukinia jest smażona, nie rozpada się i pozostaje chrupiąca, dokładnie to, czego potrzebujemy.
przygotowanie sosu:
posiekaj orzechy wałkiem do ciasta, drobno posiekaj natkę pietruszki, przełóż czosnek przez czosnek.
dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek i wszystko dobrze wymieszaj.
Połącz cukinię z dressingiem, delikatnie wymieszaj.
podawaj zarówno na ciepło, jak i na zimno
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g