szaszłyki wieprzowe bez marynaty na węglu drzewnym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
szyjkę wieprzową kroimy na małe kawałki. Obierz cebulę, drobno zmyj i Posol ilość soli potrzebną do solenia mięsa. Dobrze zmiksuj cebulę z solą, aż wypuści sok. Wsypujemy przyprawy do mięsa po około 5gr. każdy z wyjątkiem Kumina (Zira).Dobrze wymieszaj i pozostaw na 5 minut. dodaj ugotowaną cebulę i ponownie dobrze wymieszaj. Po godzinie mięso jest gotowe. Ważne: dodaj Zira (5-10 gr) i wymieszaj w Maso przed nałożeniem na szpikulec. 5 minut przed gotowaniem posmaruj Kebab olejem słonecznikowym. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zira - 112 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g