szaszłyki wieprzowe bez marynaty na węglu drzewnym

szaszłyki bez marynaty! Bezkonkurencyjnie! Czyste mięso bez marynaty, cebula nadaje soczystości i miękkości. Podawać z czerwonym winem (wytrawnym). Przykładem jest Cabernet savignon. Dla miłośników-ketchup.
veaceslavAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 60 % 21 g
węglowodany 11 % 4 g
242 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

szyjkę wieprzową kroimy na małe kawałki. Obierz cebulę, drobno zmyj i Posol ilość soli potrzebną do solenia mięsa. Dobrze zmiksuj cebulę z solą, aż wypuści sok. Wsypujemy przyprawy do mięsa po około 5gr. każdy z wyjątkiem Kumina (Zira).Dobrze wymieszaj i pozostaw na 5 minut. dodaj ugotowaną cebulę i ponownie dobrze wymieszaj. Po godzinie mięso jest gotowe. Ważne: dodaj Zira (5-10 gr) i wymieszaj w Maso przed nałożeniem na szpikulec. 5 minut przed gotowaniem posmaruj Kebab olejem słonecznikowym. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zira - 112   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy