pachnące Pancake
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Naszym celem jest zrobienie bardzo smacznych naleśników. wymieszaj wszystkie suche produkty w osobnym pojemniku: mąkę,cukier, proszek do pieczenia wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2:
Osobno wymieszaj jajko,mleko i masło mikserem.
Krok 3:
Wymieszaj suchą masę z masą z mleka, jajka i masła, aby uzyskać ciasto na nasze naleśniki
Krok 4:
Smażyć nasze Pancake przez 2 minuty z każdej strony i uzyskać bardzo smaczne Pancake
Krok 5:
Smacznego!!!!
kocham pankejki
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g