zimna przekąska marynowany bakłażan z czosnkiem

pyszny przepis na marynowanie bakłażana to wspaniała przekąska. Przepis sezonowy to pyszne marynowane bakłażany. Zjedzone w naszej rodzinie bardzo szybko! Przygotowanie wcale nie jest trudne, chociaż musisz trochę poczekać na ich pełne przygotowanie, ale wynik jest tego wart!
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 82 % 9 g
45 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 3 D 40 min

obrać i pokroić bakłażany na talerze. Smażyć na oleju roślinnym, aż będzie żółty. Przygotuj marynatę: włóż sól, cukier, ocet, olej roślinny i przyprawy do wody. Wszystko zagotować, ostudzić. Zanurz każdy talerz bakłażana w marynacie i włóż do rondla, łącząc posiekane talerze czosnku. Wlać marynatę. Przechowywać w lodówce. Gotowe za 3-5 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy