skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Białorusini gotują wątrobę, ale w tej formie jest sucha, więc nasi kucharze postanowili gotować inaczej. Ale o tym-później, na razie musimy oczyścić wątrobę z filmów i żył i pokroić w cienkie plasterki.
Krok 2:
Nawiasem mówiąc, jeśli nie masz schłodzonych gotowanych jajek, ugotuj je - pod koniec procesu będą gotowe i schłodzone. W międzyczasie lekko dodaj kawałki wątroby, dopraw do smaku zmielonym pieprzem, a następnie zwiń w mące. Muszą być smażone na gorącym oleju. Nie zapomnij aktywnie odwrócić.
Krok 3:
Połóż smażoną wątrobę na serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu, a my zajmiemy się grzybami, kroimy je na małe kawałki i szybko smażymy na tym samym oleju, na którym smażono wątrobę.
Krok 4:
Pokrój cebulę na półpierścienie i smaż do uzyskania przezroczystości w tym samym oleju, w którym smażono wątrobę i grzyby. Nawiasem mówiąc, kiedy go wyjmiesz, nie zapomnij maksymalnie odcedzić tłuszczu.
Krok 5:
Pokrój jajka w kostkę.
Krok 6:
Podziel gotową wątrobę na małe batony.
Krok 7:
Ogórek kiszony (można go również marynować) pokroić w kółka, a następnie na pół.
Krok 8:
Wszyscy, możemy zbierać sałatkę, nie czekając, aż szczególnie ostygnie, ponieważ można ją podawać na ciepło. Dodaj do niego majonez (śmietanę), sprawdź sól i pieprz. Możesz złożyć go warstwami, smarując każdą z nich kwaśną śmietaną lub majonezem lub podawać w śmietanie, tartaletach itp.
Krok 9:
Wybrałem ostatnią opcję. W tartaletkach sałatka wygląda bardzo apetycznie.
i więcej porad
lepiej jest wziąć wątrobę wołową, ale cielęca, kurczak jest dozwolony. Głównym warunkiem & ndash; świeżość produktu.
jeśli chodzi o grzyby, tutaj do wyboru & ndash; oprócz pieczarek stosuje się grzyby leśne, suszone i mrożone.
mrożone grzyby gotuje się przez 5-7 minut w osolonej wodzie, a następnie smaży.
ogórki nie powinny być zbyt słone ani nadtlenkowe & amp; ndash; sałatka zostanie zepsuta w stu procentach.
pamiętaj, że wątroba nie lubi długiego gotowania. Dlatego smaż szybko, tak jak grzyby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g