skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem i zacznij gotować.
Krok 2:
Opłucz i pokrój bakłażana na cienkie kawałki o grubości około 1 - 1,5 cm.
Krok 3:
Plastry bakłażan umieścić na 20 minut w osolonej wodzie.
Krok 4:
Opłucz świeży koperek, osusz i drobno pokrusz.
Krok 5:
Opłucz i osusz natkę pietruszki i drobno posiekaj.
Krok 6:
Również drobno posiekaj raijon (bazylię).
Krok 7:
Wymieszaj posiekane warzywa.
Krok 8:
Obierz kilka ząbków czosnku i pokrusz na drobne okruchy.
Krok 9:
Odcedź namoczony bakłażan i usmaż w niewielkiej ilości oleju roślinnego na złoty kolor.
Krok 10:
Ułóż pierwszą warstwę smażonego bakłażana, posyp czosnkiem i ziołami. Lekko podlać octem. Więc ułóż wszystkie smażone bakłażany naprzemiennie warstwami z ziołami.
Krok 11:
Tutaj mamy cudowną aromatyczną sałatkę z pikantnym posmakiem. Traktuj swoją rodzinę i przyjaciół. Możesz bezpiecznie przygotować taką przekąskę na świąteczny stół. Smacznego!
bardzo prosty przepis, nie wymaga dużego zestawu produktów. Danie jest smaczne i satysfakcjonujące. Ocet i czosnek nadają potrawie wyjątkową pikantność.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g