skład / składniki
gotowanie krok po kroku
tego kulinarnego przepisu na jajecznicę z kiełbasą nauczyłem się od mojej mamy, często robi to nam na śniadanie. Okazuje się bardzo smaczny. Jest przygotowywany bardzo prosto i szybko. To jedzenie jest preferowane na śniadanie! Przede wszystkim konieczne jest podgrzanie margaryny lub tłuszczu do gotowania na małej patelni. Kiełbasę należy pokroić w drobną kostkę i smażyć na tłuszczu, ciągle mieszając, aby kiełbasa się nie przypaliła. Po usmażeniu kiełbasy należy ostrożnie rozbić dwa jajka na wierzchu kiełbasy na patelni, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiego. Sól, a także poczekaj, aż całe białko z jajek się zwinie. Żółtka można pozostawić lekko surowe. Ugotowane jajecznicę z kiełbasą należy zdjąć z ognia łopatką na talerze, posypać natką pietruszki lub koperkiem, a także cebulą. Jajecznica z kiełbasą jest gotowa! Jajecznica to danie kuchni europejskiej. Jest to proste danie i szybkie w przygotowaniu, a nawet niezbyt doświadczony kucharz może to zrobić. Smacznego! Jedz dla zdrowia! Miłego appatit!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g

