jajka z gotowaną kiełbasą

Prosty przepis na najbardziej ukochane! Szybko, oryginalnie i w domu!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 4 % 1 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

tego kulinarnego przepisu na jajecznicę z kiełbasą nauczyłem się od mojej mamy, często robi to nam na śniadanie. Okazuje się bardzo smaczny. Jest przygotowywany bardzo prosto i szybko. To jedzenie jest preferowane na śniadanie! Przede wszystkim konieczne jest podgrzanie margaryny lub tłuszczu do gotowania na małej patelni. Kiełbasę należy pokroić w drobną kostkę i smażyć na tłuszczu, ciągle mieszając, aby kiełbasa się nie przypaliła. Po usmażeniu kiełbasy należy ostrożnie rozbić dwa jajka na wierzchu kiełbasy na patelni, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiego. Sól, a także poczekaj, aż całe białko z jajek się zwinie. Żółtka można pozostawić lekko surowe. Ugotowane jajecznicę z kiełbasą należy zdjąć z ognia łopatką na talerze, posypać natką pietruszki lub koperkiem, a także cebulą. Jajecznica z kiełbasą jest gotowa! Jajecznica to danie kuchni europejskiej. Jest to proste danie i szybkie w przygotowaniu, a nawet niezbyt doświadczony kucharz może to zrobić. Smacznego! Jedz dla zdrowia! Miłego appatit!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa"Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g

Podobne przepisy