kotlety z kałamarnicy
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
proponowany przepis kulinarny nie jest skomplikowany. A jednak jedzenie, które teraz spróbujemy przygotować, może okazać się prawdziwą ucztą dla smakoszy preferowanych przez miłośników owoców morza. Czego potrzebujemy do gotowania. Kalmary obrać i opłukać, podsmażyć cebulę, ugotować czosnek, namoczyć w bulionie lub w wodzie, a następnie wycisnąć chleb i przepuścić całość przez maszynkę do mięsa. Tak, prawie zapomniałem, składniki należy dokładnie wymieszać przed przepuszczeniem ich przez maszynę do mięsa. Następnie pozostaje nam uformować kotlety. Musimy je panierować w bułce tartej, a następnie usmażyć na oleju roślinnym. Cóż, w zasadzie to wszystko, kotlety z kałamarnicy są gotowe! Teraz możesz podawać je do stołu i tylko na gorąco, ponieważ jedzenie jest o wiele smaczniejsze. Podawane jako osobne danie. Ale wolę to robić oprócz puree ziemniaczanego. Goście z pewnością docenią twój talent kulinarny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g